Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ενεργειακή πολιτική της Δανίας και η «μάχη» για την απεξάρτηση από τον άνθρακα

Η ενεργειακή πολιτική της Δανίας και η «μάχη» για την απεξάρτηση από τον άνθρακα
H χώρα επιδιώκει να καλύψει μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τουλάχιστον το 50% της ενεργειακής κατανάλωσης έως το 2030
H μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας δείχνει ότι η Δανία παραμένει ο παγκόσμιος ηγέτης στην προσπάθεια που κάνει για να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο που έχει για να γίνει οικονομία χαμηλών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου μέχρι τα μέσα του αιώνα.
Μάλιστα, η χώρα επιδιώκει να καλύψει μέσα από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τουλάχιστον το 50% της ενεργειακής κατανάλωσης έως το 2030.
«Μέχρι το 2050, η Δανία επιθυμεί να γίνει μια κοινωνία με χαμηλές εκπομπές άνθρακα με τους στόχους της να διαθέτουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.
Στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της χώρας, συγκαταλέγεται η προσοχή που δίνεται στην ηλεκτρική παραγωγή, καθώς σύμφωνα με τον μελέτη που έγινε, η Δανία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αιολικής ενέργειας, καθώς επίσης η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι σταθερή και ασφαλής σε επίπεδο μεταφοράς και διανομής.

www.worfdenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης