Ενέργεια

Μηταφίδης (ΔΕΗ): Η διατήρηση των ΝΟΜΕ ναρκοθετεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας

Μηταφίδης (ΔΕΗ): Η διατήρηση των ΝΟΜΕ ναρκοθετεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας
Κλείνοντας την ομιλία του και αναφερόμενος στην εφαρμογή του Target Model και τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας ο κ. Μηταφίδης τόνισε ότι η διατήρηση των δημοκρατιών ΝΟΜΕ ναρκοθετεί τη δημιουργία χρηματιστηρίου ενέργειας
Με 84 εκατ ευρώ έχει επιδοτήσει μέχρι σήμερα η ΔΕΗ τους ανταγωνιστές της μέσω του συστήματος των δημοπρασιών ΝΟΜΕ. Αυτό δήλωσε ο Ανδρέας Μηταφίδης Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας της ΔΕΗ μιλώντας στο συνέδριο του ΙΕΝΕ και πρόσθεσε ότι το μέτρο των δημοπρασιών έχει αποτύχει πλήρως στην επίτευξη του στόχου μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές προβλέψεις της επιχείρησης.
Όπως τόνισε ο κ. Μηταφίδης η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα πρέπει απαρέγκλιτα να συνδυαστεί με κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ αλλά και δραστική μείωση της θέσης της ΔΕΗ στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Επανέφερε μάλιστα την πρόταση της διοίκησης της επιχείρησης για σύσταση και πώληση εταιριών προμήθειας που όπως είπε έχει ήδη προελκύσει ενδιαφέρον.
Κλείνοντας την ομιλία του και αναφερόμενος στην εφαρμογή του Target Model και τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας ο κ. Μηταφίδης τόνισε ότι η διατήρηση των δημοκρατιών ΝΟΜΕ ναρκοθετεί τη δημιουργία χρηματιστηρίου ενέργειας.
Νωρίτερα κατά την έναρξη της τοποθέτησης του ο κ. Μηταφίδης απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα του συνεδρίου καθηγητή Παντελή Κάρπο και σχολιάζοντας προηγούμενη αναφορά του στον ανασταλτικό ρόλο των ΔΕΚΟ στη μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας σημείωσε: «Είπατε ότι εμείς οι ΔΕΚΟ δεν θέλαμε τη μεταρρύθμιση της αγοράς. Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι μιλάμε για τις ίδιες ΔΕΚΟ που στήριξαν με επενδύσεις τη χώρα που έβαλαν τα χρήματα τους για να στηρίξουν την αγορά και που ανέλαβαν να καλύψουν τις απώλειες όταν κάποιοι επιτήδειοι πήραν τα λεφτά των καταναλωτών και έφυγαν.»
«Το πρόβλημα,κατέληξε ο κ. Μηταφίδης είναι ότι έχουμε αποτύχει να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς αναδιανομής των δραστηριοτήτων των ΔΕΚΟ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης