Ενέργεια

Νικολάου (Energean Oil): Σε εξέλιξη η έρευνα - εκμετάλλευση επτά κοιτασμάτων σε Ελλάδα και Ν.Α. Μεσόγειο

Νικολάου (Energean Oil): Σε εξέλιξη η έρευνα - εκμετάλλευση επτά κοιτασμάτων σε Ελλάδα και Ν.Α. Μεσόγειο
O τεχνικός σύμβουλος της Energean στάθηκε και στις προοπτικές και την πρόοδο της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου Operator έχει αναλάβει η ισπανική Repsol, καθώς και στην Αδριατική, στην θαλάσσια περιοχή του Μαυροβουνίου
Ως φυσικό επακόλουθο της επιτυχημένης παρουσίας στον Πρίνο χαρακτήρισε την επέκταση της Energean στις νέες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Μεσογείου και της Αδριατικής ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Τεχνικός Σύμβουλος της εταιρείας.
Μιλώντας στο 22ο Συνέδριο του ΙΕΝΕ «Ενέργεια και Ανάπτυξη» που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο Δρ. Νικολάου επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά την γεωλογία της περιοχής, έχουμε μια σημαντική εμπειρία από την εκμετάλλευση υπεράκτιων κοιτασμάτων που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο επί 36 χρόνια, με ασφάλεια και σε περιοχές που αποτελούν παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Θάσος και ο Κόλπος της Καβάλας».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η εμπειρία ενός Operator που είναι δεσμευμένος στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη των φυσικών πόρων που αυτή διαθέτει, σε απόλυτη αρμονία με την δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών και με το φυσικό περιβάλλον».
Ο Δρ. Νικολάου τόνισε ότι, πλέον, η Energean, έχοντας φέτος συμπληρώσει μια δεκαετία στο επιχειρείν, δραστηριοποιείται ως Operator συνολικά σε 4 χώρες, διαθέτοντας εννέα άδειες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων και έχοντας σε εκμετάλλευση και ανάπτυξη συνολικά επτά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου με πιστοποιημένα 270 εκατομμύρια βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα.  Αναφέρθηκε, επίσης, στα χαρακτηριστικά των επτά κοιτασμάτων τα οποία εκμεταλλεύεται και αναπτύσσει η εταιρεία, δηλαδή τα θαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ, τα θαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου «Πρίνος», «Βόρειος Πρίνος» και «Έψιλον» στον Κόλπο της Καβάλας, το θαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου της Νότιας Καβάλας καθώς και το θαλάσσιο κοίτασμα του Κατακόλου στον Πύργο Ηλείας.
Τέλος, ο τεχνικός σύμβουλος της Energean στάθηκε και στις προοπτικές και την πρόοδο της ερευνητικής δραστηριότητας της εταιρείας στην περιοχή των Ιωαννίνων, όπου Operator έχει αναλάβει η ισπανική Repsol, καθώς και στην Αδριατική, στην θαλάσσια περιοχή του Μαυροβουνίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης