Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πουέρτο Ρίκο: Η Whitefish σταματά τις εργασίες για τον ηλεκτρισμό - Πάνω από 83 εκατ. δολ. οι οφειλές

Πουέρτο Ρίκο: Η Whitefish σταματά τις εργασίες για τον ηλεκτρισμό - Πάνω από 83 εκατ. δολ. οι οφειλές
H κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο οφείλει  στην  Whitefish περισσότερα από 83 εκατομμύρια δολάρια και \η εταιρεία θα αναστείλει τις εργασίες αν δεν καταβληθούν οι οφειλές
Η Whitefish Energy ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα 20/11 ότι σταμάτησε να εργάζεται για την αποκατάσταση της ενέργειας στο Πουέρτο Ρίκο, επειδή δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλές από την κυβέρνηση της χώρας.
Η εταιρεία που εδρεύει στη Montana ανακοίνωσε ότι τα τιμολόγια για εργασίες που έγιναν τον Οκτώβριο είναι πολλά και ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να εργάζεται.
Το Associated Press έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου υπογεγραμένη από τον CEO της Whitefish, Andy Techmanski λέγοντας ότι η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο οφείλει  στην  Whitefish περισσότερα από 83 εκατομμύρια δολάρια και ότι η εταιρεία θα αναστείλει τις εργασίες τη Δευτέρα αν δεν καταβληθούν οι οφειλές.
Η Whitefish ανέφερε στην επιστολή ότι η έλλειψη πληρωμών αποτελεί παραβίαση του συμβολαίου ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο η κυβέρνηση του Ricardo Rossello ακύρωσε τον περασμένο μήνα.
Παρόλο που η σύμβαση είχε ακυρωθεί, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η Whitefish θα ολοκληρώσει τα τρέχοντα έργα της και θα παραμείνει στο Πουέρτο Ρίκο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
"Δεν υπάρχει καμία βάση για να παρακρατήσει η PREPA τις πληρωμές από την Whitefish Energy", ανέφερε η επιστολή, αναφερόμενη στην Αρχή Ηλεκτρικής Ενέργειας του Πουέρτο Ρίκο. "Έχουμε υλοποιήσει τους όρους της σύμβασης - συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης της δύσκολης εργασίας - εγκαίρως και κάτω από δύσκολες συνθήκες".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης