Ενέργεια

ΡΑΕ: Ανάθεση στο ΕΚΠΑ μελέτης για τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Ενέργειας

ΡΑΕ: Ανάθεση στο ΕΚΠΑ μελέτης για τη δημιουργία Χρηματιστηρίου Ενέργειας
Την εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία χρηματιστηρίου ενέργειας στην Ελλάδα ανέθεσε η ΡΑΕ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η ΡΑΕ στη Διαύγεια προχώρησε στην ανάθεση της εκπόνησης μελέτης για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων δημιουργίας Χρηματιστηρίου Ενέργειας στην Ελλάδα και τη διατύπωση σχετικών προτάσεων. 
Η μελέτη ανατέθηκε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) μέσω του Κέντρου Μελετών και Εκπαίδευσης Χρηματοοικονομικής (ΚΕΜΕΧ) και ειδικότερα του Εργαστηρίου Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) και θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών..
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΡΑΕ προχώρησε στην απόφαση αυτή λόγω της ανάγκης εξέτασης του επιχειρηματικού μοντέλου λειτουργίας της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ως χρηματιστηριακή αγορά, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική και το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, και διερεύνησης των δυνατοτήτων εφαρμογής του στην Ελλάδα. 
Έλαβε δε υπόψη, τις υποχρεώσεις της Χώρας για εφαρμογή του νέου σχεδιασμού της αγοράς βάσει του μοντέλου στόχου (target model) και σύζευξης των γειτονικών αγορών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης