Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Δέσμευση της εταιρείας Centrica να τερματίσει τα πρότυπα μεταβλητά τιμολόγια

Δέσμευση της εταιρείας Centrica να τερματίσει τα πρότυπα μεταβλητά τιμολόγια
Ειδικότερα, η Centrica δήλωσε σήμερα (20/11) ότι θα αποσύρει το πρότυπο μεταβλητό τιμολόγιο και θα εισάγει ένα 12μηνο τιμολόγιο "έκτακτης ανάγκης"
Η βρετανική εταιρεία φυσικού αερίου Centrica (μητρική της British Gas) είναι ο τελευταίος μεγάλος προμηθευτής ενέργειας που υπόσχεται να βάλει τέλος στα μεταβλητά τιμολόγια, τα ακριβά προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τους Financial Times, περίπου το 60% των σπιτιών συμπεριλαμβάνονται σε σταθερά τιμολόγια, τα οποία όμως τείνουν να είναι πιο ακριβά από τις συμφωνίες σταθερής τιμής. Η κυβέρνηση από την πλευρά της ελπίζει να προστατεύσει τους καταναλωτές με αυτό το ποσοστό μέσω ανώτατου ορίου τιμών και δημοσίευσε τον περασμένο μήνα σχέδιο νόμου, αν και οι αναλυτές δεν αναμένουν να τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία έως το 2019.
Ειδικότερα, η Centrica δήλωσε σήμερα (20/11) ότι θα αποσύρει το πρότυπο μεταβλητό τιμολόγιο και θα εισάγει ένα 12μηνο τιμολόγιο "έκτακτης ανάγκης" για τους πελάτες εκείνους που δεν ασχολούνται με την αγορά και επιλέγουν την καλύτερη προσφορά. Αυτό το τιμολόγιο δεν θα έχει τέλη εξόδου, ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, δήλωσε η Centrica.
Υποσχέθηκε επίσης να προσπαθήσει να απομακρύνει όλους τους πελάτες της από τα τυποποιημένα τιμολόγια, αντανακλώντας παρόμοιες υποσχέσεις από άλλους "μεγάλους έξι" προμηθευτές όπως η ScottishPower.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης