Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με συλλαλητήρια σε Φλώρινα και Αθήνα, οι πρώτες κινητοποιήσεις κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων

Με συλλαλητήρια σε Φλώρινα και Αθήνα, οι πρώτες κινητοποιήσεις κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να αποτραπεί η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης
Με συλλαλητήρια και συντονισμό της δράσης Βορείων και Νοτίων, ξεκινούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των φορέων της Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας, κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Η πρώτη ευρεία σύσκεψη για το συντονισμό της στάσης και των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Μεγαλόπολη, ενώ αντίστοιχη συνάντηση προγραμματίζεται για αύριο Τρίτη 21/11 στην Φλώρινα.
Κατά τη συνάντηση της Μεγαλόπολης συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στη Φλώρινα στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει  συλλαλητήριο και στην Αθήνα εντός του Δεκεμβρίου χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία.
Κατάμεστη από κόσμο ήταν η αίθουσα του Δημαρχείου Μεγαλόπολης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των φορέων όπου συμφωνήθηκε η συγκρότηση Κοινής Επιτροπής Αγώνα, στην οποία συμμετέχουν οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Φλώρινας και Αρκαδίας, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης και δήμαρχοι του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και τα δύο ενεργειακά κέντρα.
Πέραν του συλλαλητηρίου της 4ης  Δεκεμβρίου στη Φλώρινα, στο οποίο θα συμμετάσχουν και φορείς της Μεγαλόπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από πρόταση των φορέων της Μεγαλόπολης συμφωνήθηκε να οργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Η πρόταση αυτή θα αποτελέσει αντικείμενο επόμενης συνεδρίασης της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, προκειμένου να γίνει σε συνεργασία των τοπικών κοινωνιών με τα συνδικάτα.
Επίσης, αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών ενάντια στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης