Ενέργεια

Αύξηση από το 2022 των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αφρική

Αύξηση από το 2022 των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αφρική
Από την Αιθιοπία μέχρι την Αφρική, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση για πρώτη φορά στην ηλεκτρική ενέργεια
Η ισχυρή ζήτηση αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Αφρικής τα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανώτερος αξιωματούχος της διεθνούς επιτροπής ενέργειας.
Από την Αιθιοπία μέχρι την Αφρική, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση για πρώτη φορά στην ηλεκτρική ενέργεια, καθώς η ηπειρωτική χώρα προωθεί ηλιακά, αιολικά και υδροηλεκτρικά έργα.
«Η Αφρική έχει έναν από τους καλύτερους δυνατούς πόρους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το γενικό πλαίσιο, από τη διακυβέρνηση και τους σωστούς κανόνες", ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της IEA, Paolo Frankl στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την αιολική ενέργεια».

Η μετάβαση σε μια τροχιά χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τη μείωση των επιβλαβών αερίων θερμοκηπίου δημιουργεί αντίθεση από τη βιομηχανία άνθρακα και τροφοδοτεί την αβεβαιότητα σε χώρες όπου η δημιουργία θέσεων εργασίας συνδέεται με την εξόρυξη άνθρακα.
Στην Αφρική, αυτή η ένταση και ο αντίκτυπός της στις νέες επενδύσεις απεδείχθη καλύτερα από το κρατικό Eskom της Νότιας Αφρικής και την απροθυμία της να υπογράψει νέες συμφωνίες με ανεξάρτητους παραγωγούς ενέργειας, σύμφωνα με τους αναλυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης