Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα ενεργειακή στρατηγική για χρήση ενέργειας χωρίς εκπομπές διοξείδιου του άνθρακα από την BMW

Νέα ενεργειακή στρατηγική για χρήση ενέργειας χωρίς εκπομπές διοξείδιου του άνθρακα από την BMW
«Σήμερα, ήδη λαμβάνουμε το 63% της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθευόμαστε από βιώσιμες πηγές» τόνισε στη διάσκεψη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, Μάρκους Ντούεσμαν
Με την ευκαιρία της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Βόννη, το BMW Group ανακοίνωσε πως από το 2020 θα προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές σε όλο τον κόσμο.
Έτσι, η εταιρεία θα κάνει ένα σημαντικό βήμα πλησιάζοντας τον μακροπρόθεσμο στόχο της για παραγωγή με μηδενικές εκπομπές CO2.
Στο τέλος του 2016, το ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην γερμανική εταιρεία ήταν 63% παγκοσμίως.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διάσκεψης, η ατζέντα επικεντρώθηκε στην απεξάρτηση από τον άνθρακα στον τομέα μεταφορών.
«Η απεξάρτηση από τον άνθρακα είναι μείζον θέμα στο διάλογο για τη βιωσιμότητα και για τη βιομηχανία αυτοκινήτου.
Όταν μιλάμε για βιώσιμη υπευθυνότητα, αναφερόμαστε σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών, από την προμήθεια πρώτων υλικών και την παραγωγή μέχρι τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μετακίνησης, σαν ένα ολοκληρωμένο σύστημα κύκλων ζωής.
Σήμερα, ήδη λαμβάνουμε το 63% της ηλεκτρικής ενέργειας που προμηθευόμαστε από βιώσιμες πηγές. Και είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι ο νέος μας στόχος για το 2020 θα είναι 100%», τόνισε στη διάσκεψη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, Μάρκους Ντούεσμαν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης