Ενέργεια

«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις από εργαζόμενους της ΔΕΗ και τοπικούς φορείς για την πώληση λιγνιτικών μονάδων

«Φουντώνουν» οι αντιδράσεις από εργαζόμενους της ΔΕΗ και τοπικούς φορείς για την πώληση λιγνιτικών μονάδων
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ θεωρούν πολύ πιθανό να συρθεί η κυβέρνηση στη πώληση και υδροηλεκτρικών σταθμών
Ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της DGComp για τη διανομή μεταξύ της ΔΕΗ και ιδιωτών επενδυτών του λιγνιτικού ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της χώρας αναμένεται να συνεχιστούν για δυο εβδομάδες ακόμη, αρχίζει να σχηματοποιείται μέτωπο αντίδρασης κατά της συμφωνίας που κυοφορείται.
Η αντίδραση πλέον φαίνεται ότι «κατεβαίνει» στα νότια της χώρας και επικεντρώνεται στον λιγνιτικό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.
Χθες (15/11) σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης αποφάσισε ομόφωνα ότι τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εξέφρασε την αντίθεση του στην πώληση του ενεργειακού κέντρου της Μεγαλόπολης και προγραμμάτισε κινητοποίηση για την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα στο Υπουργείο Ενέργειας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα στις 18:30 στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, των Περιφερειαρχών Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη και των δημάρχων των ενεργειακών δήμων προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους.
Ανάλογη σύσκεψη αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και στη Φλώρινα.

Κατά της συμφωνίας οι εκπρόσωποι των εργαζομένων

Ενδιαφέρον έχει επίσης η κοινή ανακοίνωση των δυο εκπροσώπων των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.
Ο Νίκος Φωτόπουλος και ο Παντελής Καραλευθέρης εκφράζουν τη ριζική διαφωνία τους στη συμφωνία της κυβέρνησης να πουλήσει τις όποιες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά τα ΝΟΜΕ, τη χρέωση προμήθειας, αλλά και τις υπόλοιπες ιδιαιτέρως ζημιογόνες αποφάσεις, συνεχίζει την καταστροφική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που θα επιφέρει ένα ακόμα τεράστιο κτύπημα σε βάρος της ΔΕΗ.
Σημειώνουν, επίσης, ότι αν πωληθεί πακέτο πελατών της ΔΕΗ, τότε εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος ποια ακριβώς θα είναι η διαφορά με το σχέδιο της λεγόμενης Μικρής ΔΕΗ.
Μάλιστα στην επιστολή τους δηλώνουν ότι θεωρούν πιθανό να διαψευστούν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί μη πώλησης των υδροηλεκτρικών και καταλήγουν ότι δεν θα γίνουν «συνένοχοι στο έγκλημα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης