Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Macron: Η Γαλλία θα κλείσει όλες τις ρυπογόνες βιομηχανίες έως το 2021

tags :
Macron: Η Γαλλία θα κλείσει όλες τις ρυπογόνες βιομηχανίες έως το 2021
Ομιλία στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα
'Ολα τα εργοστάσια που λειτουργούν με άνθρακα, στη Γαλλία θα κλείσουν έως το τέλος του 20121 δήλωσε ο πρόεδρο της χώρας, Emmanuel Macron, μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, στην Βόννη.
Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος προσέθεσε ότι η χώρα του θα στραφεί δυναμικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπληρώσει το χρηματοδοτικό κενό που αφήνει η αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα.
Ο Macron αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη λειτουργία της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) που πλήττεται ιδιαίτερα από την απόφαση της Ουάσιγκτον, η οποία μετά τα δύο εκατομμύρια ευρώ που χορήγησε στον Οργανισμό το 2016, δεν διέθεσε για το τρέχον έτος απολύτως τίποτα.
«Ελπίζω όμως ότι η Ευρώπη θα αναπληρώσει τους Αμερικανούς και θέλω να σας πω ότι η Γαλλία θα είναι παρούσα σε αυτό το ραντεβού. Εύχομαι όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες να μπορέσουν, μαζί με μας, να αναπληρώσουν την απώλεια της αμερικανικής χρηματοδότησης, αλλά μπορώ να σας εγγυηθώ ότι από το 2018 δεν θα λείψει ούτε σεντ από τον IPCC, προκειμένου να λειτουργήσει και να συνεχίσει να εξηγεί τις αποφάσεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.  
Ανακοίνωσε ακόμη ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, Σύνοδος Κορυφής με αφορμή την δεύτερη επέτειο από την υπογραφή της Συμφωνίας των Παρισίων για το Κλίμα.
Σε αυτήν έχουν προσκληθεί περίπου 100 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αλλά «για την ώρα» όχι και ο Donald Trump.
Αντικείμενο της Συνόδου είναι να αναδειχθούν τα πρώτα απτά αποτελέσματα και κυρίως να κινητοποιηθεί η απαραίτητη δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση, συμπλήρωσε ο Macron και επισήμανε ότι στόχος του είναι δείξει ότι οι πόλεις και ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ θα αναπληρώσουν το σύνολο της αμερικανικής δέσμευσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης