Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Η συμφωνία του ΟΠΕΚ και το «πάγωμα» επενδύσεων θα επιφέρουν ελλείψεις πετρελαίου

Reuters: Η συμφωνία του ΟΠΕΚ και το «πάγωμα» επενδύσεων θα επιφέρουν ελλείψεις πετρελαίου
Όπως έκανε γνωστό ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας Khalid al-Falih, ήδη έργα υποδομής ύψους περίπου 1 τρισ. δολαρίων έχουν ακυρωθεί ή καθυστερήσει.
Η συμφωνία που επεξεργάζονται ΟΠΕΚ και άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες για μείωση της παραγωγής, μπορεί να προκαλέσει κρίση έλλειψης σύμφωνα με το Reuters, λόγω του συνδυασμού της με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε έργα υποδομής.
Όπως έκανε γνωστό ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας Khalid al-Falih, ήδη έργα υποδομής ύψους περίπου 1 τρισ. δολαρίων έχουν ακυρωθεί ή καθυστερήσει, καθώς οι πετρελαϊκές εταιρείες περιέκοψαν τους προϋπολογισμούς λόγω των χαμηλών τιμών.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ακόμη και έργα για τα οποία η υλοποίηση τους αποφασίστηκε φέτος, θα ξεκινήσουν περίπου το 2020.
Μπροστά στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί αυτή η τεχνιτή έλλειψη στις αγορές, ο διευθύνος σύμβουλος της Γαλλικής Total Patrick Pouyanne κάλεσε την παγκόσμια πετρελαϊκή βιομηχανία να αρχίσει να επενδύει και πάλι.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει στην μεσοπρόθεσμη έκθεση του το 2016, ότι η ζήτηση πετρελαίου θα ξεπεράσει την παραγωγή από το 2018.
Από την άλλη ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ Bob Dudley αναμένει, ότι η προσφορά και η ζήτηση θα είναι σχετικά ισορροπημένη, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, κυρίως χάρη στα νέα πεδία που θα αρχίσουν να εξορύσσονται κατά τα επόμενα χρόνια και στην αφθονία σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Ως αποτέλεσμα, ο ίδιος αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν μέσα σε μια ζώνη από 55 έως 70 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης