Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταθάκης προς ΓΕΝΟΠ: Παρατείνεται για δύο εβδομάδες η διαπραγμάτευση - Δεν πωλούνται υδροηλεκτρικά και χαρτοφυλάκια πελατών της ΔΕΗ

Σταθάκης προς ΓΕΝΟΠ: Παρατείνεται για δύο εβδομάδες η διαπραγμάτευση - Δεν πωλούνται υδροηλεκτρικά και χαρτοφυλάκια πελατών της ΔΕΗ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γ.Αδαμίδης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της ομοσπονδίας στο ενδεχόμενο πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων ή πελατών
Κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Κομισιόν η πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ και χαρτοφυλακίου των πελατών έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ με το οποίο συναντήθηκε σήμερα προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατάργηση της λίστας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που θα πωληθούν.
Όπως είπε ο κ. Σταθάκης οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για δύο εβδομάδες ακόμη και μετά το τέλος τους αναμένεται να γίνει και νέα συνάντηση με τη ΓΕΝΟΠ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γ.Αδαμίδης εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της ομοσπονδίας στο ενδεχόμενο πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων ή πελατών, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα επανάφερε στη συζήτηση την ιδέα της μικρής ΔΕΗ η οποία έχει καταργηθεί με νόμο της κυβέρνησης.
Ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ακόμη ότι η ΓΕΝΟΠ ζητά από τον υπουργό στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και με δεδομένο ότι η θέση των δανειστών είναι η πώληση δύο μονάδων της Μεγαλόπολης, καθώς και η μονάδα της Φλώρινας μαζί με την άδεια για τη Μελίτη ΙΙ, να θέσει το ζήτημα της βάσης υπολογισμού, καθώς και των χρονοδιαγραμμάτων.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αδαμίδης η δυναμικότητα των μονάδων αυτών είναι πολύ μεγαλύτερη από το 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ και μια τέτοια συμφωνία θα ήταν ετεροβαρής υπέρ των ιδιωτών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου η συνάντηση του υπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ.κ. Γιώργο Αδαμίδη και Αντώνη Καρρά πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ  ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τη δέσμευση της Ελλάδας για την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικoύ δυναμικού της Δ.Ε.Η. ως αποτέλεσμα της καταδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Ο Υπουργός, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. «Στόχος μας είναι να βρεθεί ένα κοινό πεδίο συμφωνίας», τόνισε και διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν περιλαμβάνεται στις συζητήσεις με την DG Comp η εκχώρηση υδροηλεκτρικών μονάδων, ενώ δεν ανήκει στη στοχοθεσία του ΥΠΕΝ η πώληση πελατολογίου της ΔΕΗ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης