Ενέργεια

Γιατί η ENI «παρακινεί» την Αίγυπτο να τερματίσει τις εισαγωγές LNG το 2018;

Γιατί η ENI «παρακινεί» την Αίγυπτο να τερματίσει τις εισαγωγές LNG το 2018;
Η ανακάλυψη του κοιτάσματος Zohr από την ιταλική εταιρεία ενέργειας ENI τον Αύγουστο του 2015, υπόσχεται την ικανοποίηση της τοπικής ζήτησης και ίσως μετατρέψει την χώρα σε προμηθευτή φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Την παύση της εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου το 2018 ανακοίνωσε ο υπουργός πετρελαίου της Αιγύπτου Tarek El-Molla, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να εξάγει φυσικό αέριο από το γιγνατιαίο κοίτασμα Zohr που είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στη Μεσόγειο.
Ειδικότερα, το φυσικό αέριο από το κοίτασμα Zohr θα προμηθεύσει κυρίως την εγχώρια αγορά και οι δύο υπάρχουσες εγκαταστάσεις υγροποίησης του φυσικού αερίου είναι αρκετά μεγάλες για να επεξεργαστούν κάθε διαθέσιμο πλεόνασμα για διεθνή πώληση το 2019, αναφέρει το Bloomberg.
Στη συνέχεια, ο El-Molla πρόσθεσε ότι εάν το κοίτασμα Zohr και τα άλλα πεδία φυσικού αερίου παράγουν αρκετές ποσότητες, η Αίγυπτος ίσως εξετάσει το ενδεχόμενο να αποκτήσει και ένα τρίτο τερματικό σταθμό LNG.
Η Αίγυπτος εισάγει ως γνωστόν υγροποιημένο αέριο με μεγάλο κόστος, προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.
Ωστόσο, η ανακάλυψη του κοιτάσματος Zohr από την ιταλική εταιρεία ενέργειας ENI τον Αύγουστο του 2015, υπόσχεται την ικανοποίηση της τοπικής ζήτησης και ίσως μετατρέψει την χώρα σε προμηθευτή φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η ανάπτυξη του Zohr «υπόσχεται» την ανάπτυξη μεγάλων έργων που μπορούν να τεθούν σε λειτουργία σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Η χώρα αναμένει από το Zohr παραγωγή 350.000 κυβικών ποδιών φυσικού αερίου ημερησίως, ενώ η κυβέρνηση θα χορηγήσει ένα ακόμη βοηθητικό πλοίο στις αρχές του 2018 για την κάλυψη των αναγκών του δευτέρου τριμήνου και σχεδιάζει να σταματήσει να εισάγει καύσιμα μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης