Ενέργεια

Στην κρίση ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τοπικών αρχών η συμφωνία για την εκποίηση λιγνιτικών μονάδων – Ενημέρωση από Σταθάκη

Στην κρίση ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τοπικών αρχών η συμφωνία για την εκποίηση λιγνιτικών μονάδων – Ενημέρωση από Σταθάκη
Σε εξέλιξη οι συζητήσεις με την DGComp για την ρύθμιση των τελευταίων τεχνικών λεπτομερειών του market test που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας τελικά, αντί για σήμερα (15/11) όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, θα ανακοινωθεί και επισήμως η συμφωνία της κυβέρνησης και της Κομισιόν σχετικά με τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που θα εκποιηθούν.
Αυτή η μικρή χρονική μετάθεση δεν σχετίζεται με τον πυρήνα της συμφωνίας αλλά έχει να κάνει κυρίως με δευτερεύοντα ζητήματα, τα οποία απαιτούν περαιτέρω επεξεργασία προκειμένου η όλη διαδικασία του market test να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.   
Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να την ενημερώσει για τις εξελίξεις σε ότι αφορά στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης (16/11) θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη και τον δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη.
Επισήμως αντικείμενο της συνάντησης είναι θέματα όπως η μετεγκατάσταση της Ακρινής μετά και την κατάρρευση του λιγνιτορυχείου του Αμυνταίου, όμως πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθούν και οι εξελίξεις σε σχέση με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Διευθέτηση τεχνικών λεπτομερειών

Όπως αναφέρθηκε ήδη, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ενέργειας συνεχίζονται οι συζητήσεις με την DGComp για την ρύθμιση των τελευταίων τεχνικών λεπτομερειών που αφορούν στο market test, το οποίο θα γίνει τελικώς το Δεκέμβριο.
Πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι το απόγευμα της Πέμπτης 16/11 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή του Δήμου, του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, των Περιφερειακών Αρχών Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας, της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, των Σωματείων, των τοπικών κοινωνικών φορέων.
Σε ανακοίνωση τους τα σωματεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, καλούν την κυβέρνηση να απορρίψει την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, δηλώνοντας ότι δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για το «ξεπούλημα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης