Ενέργεια

Καθοριστική η συμβολή της Vestas σε ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της Ευρώπης

Καθοριστική η συμβολή της Vestas σε ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της Ευρώπης
Το έργο αυτό αποδεικνύει την ικανότητα της Vestas να αναπτύξει λύσεις ειδικά σχεδιασμένες για κάθε περιοχή αιολικής ενέργειας
Βρίσκεται στην ορεινή οροσειρά Niedere Tauern στη Στυρία, στην Αυστρία, το Tauernwindpark.
Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα αιολικά πάρκα στην Ευρώπη που λειτουργεί 1.900 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσα. Η ImWind, ιδιοκτήτης του Tauernwindpark, έψαχνε να δώσει νέα ισχύ στο αιολικό πάρκο των 22.75 KW, που αποτελείται από 13 ανεμογεννήτριες. Ένα έργο αιολικής ενέργειας σε ένα τέτοιο περιβάλλον κρίνεται επιτακτικό από πολλές απόψεις.
Για να ανταποκριθεί όμως σε ειδικές απαιτήσεις, η εταιρεία Vestas θα παρέχει 9 στροβίλους και παράλληλα ανέπτυξε μια εξατομικευμένη λύση για την ασφαλή και αποδοτική μεταφορά των ανεμογεννητριών προς και από την περιοχή.
Οι εμπειρογνώμονες της Vestas συνεργάστηκαν με εμπειρογνώμονες στον τομέα των μεταφορών και της υλικοτεχνικής υποστήριξης για την παροχή ειδικών μέσων μεταφοράς και ανύψωσης για την εξασφάλιση έγκαιρης και ομαλής φάσης κατασκευής.
Επιπλέον, το αιολικό πάρκο θα διαθέτει πύργους ειδικούς για συγκεκριμένους τόπους με ύψος πλήμνης 106 μ., προκειμένου να προσαρμοστούν καλύτερα στις ειδικές συνθήκες ανέμου και καιρού και να μεγιστοποιήσουν την παραγωγή ενέργειας.
Το έργο αυτό αποδεικνύει την ικανότητα της Vestas να αναπτύξει λύσεις ειδικά σχεδιασμένες για κάθε περιοχή αιολικής ενέργειας. Με τη λύση για το Tauernwindpark, ο πολύτιμος μακροπρόθεσμος πελάτης μας ImWind παίρνει τεχνολογία που ικανοποιεί συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά το φορτίο, τις αναταράξεις και το βάρος για ένα αιολικό πάρκο που βρίσκεται σε ύψος 1.900 μέτρων », δηλώνει ο Nils de Baar, Πρόεδρος της Vestas Central Ευρώπη. "Η ομάδα έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο να προσαρμόσει την τεχνολογία και τους πύργους για το όμορφο και απαιτητικό περιβάλλον του χώρου."
Τέλος, η Αυστρία έχει φιλόδοξους στόχους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η θέσπιση της πράσινης ηλεκτρικής τροπολογίας "Kleine Ökostromnovelle" είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον τομέα της αιολικής ενέργειας, ωθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη του ανέμου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης