Ενέργεια

Αύξηση 6% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας τον Οκτώβριο

Αύξηση 6% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας τον Οκτώβριο
Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας μειώθηκαν κατά 65%
Κατά 6% αυξήθηκε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία τον μήνα του Οκτωβρίου σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, σύμφωνα με την εταιρεία ηλεκτρισμού της Τουρκίας (TEIAS) το Σάββατο.
Η κατανάλωση ισχύος της χώρας αυξήθηκε σε 23,2 δισεκατομμύρια KW τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2016.
Η Τουρκία παρήγαγε 23,3 GW ηλεκτρικής ενέργειας τον Οκτώβριο του 2017 - αύξηση της παραγωγής κατά 8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2016. Παράλληλα, η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας τον Οκτώβριο έφτασε το 44,2% και προήλθε από σταθμούς φυσικού αερίου, ενώ το 10% από υδρόφυτα και το 19,5% από εισαγόμενο άνθρακα.
Οι τοπικοί σταθμοί άνθρακα συνεισέφεραν 16,8% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, οι αιολικοί σταθμοί αποτελούσαν το 5,7% και το υπόλοιπο 3,8% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα εργοστάσια γεωθερμικής ενέργειας, καυσίμων και βιοαερίου.

Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας μειώνονται κατά 65%

Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας μειώθηκαν κατά 65% φτάνοντας τα 152,10 εκατομμύρια κιλοβατώρες σε σύγκριση με 429,98 εκατομμύρια κιλοβατώρες τον περασμένο Οκτώβριο.
Επιπλέον, οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας προς γειτονικές χώρες αυξήθηκαν κατά 70% με 324,2 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας τον περασμένο Οκτώβριο ανήλθαν σε 190,27 εκατομμύρια κιλοβατώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης