Ενέργεια

Στη Δυτική Βιρτζίνια η «μερίδα του λέοντος» των κινεζικών ενεργειακών επενδύσεων

Στη Δυτική Βιρτζίνια η «μερίδα του λέοντος» των κινεζικών ενεργειακών επενδύσεων
Το επίκεντρο θα είναι η παραγωγή ενέργειας και χημικών και η αποθήκευση αερίου -  Η ενεργειακή συμφωνία  υπογράφηκε κατά την επίσκεψη του Προέδρου Trump στην Κίνα
Η Δυτική Βιρτζίνια είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων επενδύσεων που υπογράφηκαν κατά την επίσκεψη του Προέδρου Donald Trump στην Κίνα.
Η China Energy Investment Corp. σχεδιάζει να επενδύσει 83,7 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη φυσικού αερίου σχιστόλιθου και κατασκευές χημικών έργων στην πολιτεία σε πάνω από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με δήλωση του τμήαμτος Εμπορίου της πολιτείας.
Το μνημόνιο συνεργασίας σηματοδοτεί το πρώτο βήμα σε μια σειρά δεσμεύσεων που η εταιρεία αναμένει να κάνει στη Δυτική Βιρτζίνια.
 Αυτές περιλαμβάνουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, τη χημική παραγωγή και την υπόγεια αποθήκευση παραγώγων φυσικού αερίου. Το μέγεθος της προτεινόμενης επένδυσης είναι μεγαλύτερο από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της πολιτείας πέρυσι ύψους 73,4 δισ. δολαρίων.
 Ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια Jim Justice, ένας μεγιστάνας  του άνθρακα και ακίνητης περιουσίας που εκλέχτηκε πέρυσι, έχει ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση Trump για να στηρίξει τον τομέα εξόρυξης άνθρακα της πολιτείας.
"Η επέκταση της ενεργειακής υποδομής της Appalachia, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός περιφερειακού κόμβου αποθήκευσης και της αγοράς υγρών φυσικού αερίου, θα έχει μετασχηματιστικό αποτέλεσμα στην οικονομία μας, στην ασφάλεια μας και στο μέλλον μας", δήλωσε η γερουσιαστής Shelley Moore Capito της Δυτικής Βιρτζίνιας .
Η China Energy Investment δημιουργήθηκε από το συνδυασμό της Shenhua Group Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής άνθρακα και της Guodian Corp., μια από τις πέντε κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ενέργειας.
"Στο τέλος της ημέρας αυτό που πραγματικά μετράει είναι οι συμβάσεις", δήλωσε ο Jason Feer, επικεφαλής της Poten & Partners Inc. στο Χιούστον, σε τηλεφωνική συνέντευξη την Τετάρτη. "Ένα μνημόνιο συμφωνίας είναι συνήθως μια συμφωνία για να συνεχίσουμε να μιλάμε".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης