Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Κινεζικές εταιρείες συμφώνησαν να αναπτύξουν το LNG στην Αλάσκα

tags :
ΗΠΑ: Κινεζικές εταιρείες συμφώνησαν να αναπτύξουν το LNG στην Αλάσκα
Η συμφωνία έρχεται κατά την επίσκεψη του Προέδρου Donald Trump στο Πεκίνο
Η κορυφαία κρατική εταιρεία πετρελαίου της Κίνας Sinopec, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας και το ταμείο κρατικών επενδύσεων, συμφώνησαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τομέα υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλάσκας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου Donald Trump σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης την Πέμπτη 9/11.
Η Alaska Gasline Development, η πολιτεία της Αλάσκας, η Sinopec, η China Investment Corp και η Bank of China έχουν υπογράψει συμφωνία για την προώθηση του LNG στην Αλάσκα, σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους έως 43 δισ. δολαρίων, δημιουργία έως 12.000 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της κατασκευής, μείωση του εμπορικού ελλείμματος μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ασίας κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και παροχή καθαρής ενέργειας στην Κίνα.
Η AGDC κατασκευάζει εργοστάσιο επεξεργασίας αερίου, αγωγό μήκους 800 μιλίων (1.287 χλμ.) στη νότια - κεντρική Αλάσκα με κρατικούς πόρους και μονάδα παραγωγής υγροποίησης στη Nikiski για παραγωγή έως 20 εκατομμυρίων τόνων LNG ετησίως για εξαγωγή.
Η Κίνα, ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής φυσικού αερίου στον κόσμο, εισάγει περισσότερο LNG καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να απομακρύνει τη χώρα από τον άνθρακα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για περιορισμό της ρύπανσης, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να πουλήσουν περισσότερο από το πλεόνασμα φυσικού αερίου στο εξωτερικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης