Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Total: Γίνεται ο 2ος παγκόσμιος παίκτης LNG μετά την εξαγορά της Engie

Total: Γίνεται ο 2ος παγκόσμιος παίκτης LNG μετά την εξαγορά της Engie
Η Total θα διαχειριστεί έναν παγκόσμιο όγκο περίπου 40 εκατομμυρίων τόνων ετησίως
Συμφωνία με τον ενεργειακό όμιλο Engie υπέγραψε η Total με στόχο την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων του LNG που ξεπερνούν σε αξία το 1,49 δισ. δολάρια και καθιστούν την Τotal τη δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Η Total ανακοίνωσε ότι το χαρτοφυλάκιο της Engie περιλαμβάνει συμμετοχές σε εγκαταστάσεις υγροποίησης, ενδιαφέρον κυρίως για το έργο Cameron LNG στις ΗΠΑ, μακροπρόθεσμες πωλήσεις και αγορές LNG καθώς και πρόσβαση σε εγκαταστάσεις επαναεριοποίησης στην Ευρώπη.
Η εταιρεία μάλιστα τόνισε ότι οι πρόσθετες πληρωμές έως και 550 εκατ. δολάρια θα μπορούσαν να πληρωθούν από την Total σε περίπτωση που παρουσιάσουν βελτίωση οι αγορές πετρελαίου τα επόμενα χρόνια.
«Ο συνδυασμός αυτών των δύο συμπληρωματικών χαρτοφυλακίων θα επιτρέψει στον όμιλο να διαχειριστεί συνολικό όγκο περίπου 40 εκατομμυρίων τόνων ΥΦΑ ετησίως έως το 2020, καθιστώντας τη Total τον δεύτερο μεγαλύτερο παγκόσμιο παίκτη μεταξύ των μεγάλων εταιρειών με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 10%» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Total, Patrick Pouyanne.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Με τη συμμετοχή στο έργο LNG της Cameron στις ΗΠΑ, η Total θα γίνει ένας ολοκληρωμένος παίκτης στην αγορά υγροποιημένου αερίου των ΗΠΑ».
Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει μέχρι τα μέσα του 2018 και ως ημερομηνία έναρξης ισχύος ορίζεται η 1η Ιανουαρίου.
Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη συμφωνία θα επιτρέψει στον όμιλο να αυξήσει το συνολικό του χαρτοφυλάκιο σε 28 εκατ. τόνους ετησίως μέχρι το 2020, εξασφαλίζοντας μια τροφοδότηση από την Αλγερία, Νιγηρία, Νορβηγία, Ρωσία, Κατάρ και τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η Total διαχειριστεί ένα συνολικό όγκο περίπου 40 εκατ. τόνων ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης