Ενέργεια

Μείωση προσωπικού έως και 6.000 θέσεων εργασίας από την Siemens Gamesa - Ποιοι είναι οι λόγοι

Μείωση προσωπικού έως και 6.000 θέσεων εργασίας από την Siemens Gamesa - Ποιοι είναι οι λόγοι
Η Siemens συγχώνευσε το τμήμα αιολικής ενέργειας με την αντίπαλη Gamesa το 2017
Η Siemens Gamesa δήλωσε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 ότι σχεδιάζει να μειώσει έως και 6.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, καθώς οι πωλήσεις βυθίζονται για πέμπτο συνεχόμενο έτος.
Οι περικοπές θα στοιχίσουν την εργασία σε πάνω από το 20% του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας που είναι περίπου 26.000.
Οι κατασκευάστριες ανεμογεννητριών αντιμετωπίζουν αυξανόμενο ανταγωνισμό, ασκώντας πίεση στην τιμολόγηση και τις τιμές των αποθεμάτων και αυξάνοντας τις προσδοκίες για περισσότερες εξαγορές στον κλάδο.
Η κοινή επιχείρηση αιολικής ενέργειας, η οποία μείωσε τις προβλέψεις κερδών της δύο φορές τους τελευταίους μήνες, έχει μέχρι στιγμής σχεδιάσει να μειώσει μόνο 700 θέσεις.
Όμωε η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει οι πωλήσεις να πέσουν μεταξύ 9 και 9,6 δισ. ευρώ φέτος από περίπου 11 δισ. ευρώ το 2016.
Τα βασικά λειτουργικά κέρδη (EBIT) υποχώρησαν σχεδόν στο ένα πέμπτο στα 774 εκατομμύρια ευρώ στο έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου2017, αν και μειώθηκε κατά σχεδόν τα δύο τρίτα στα 192 εκατομμύρια ευρώ τους έξι μήνες από τον Απρίλιο.
"Η οικονομική μας απόδοση δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που επιδιώκουμε όλοι", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Markus Tacke.
Η Siemens συγχώνευσε το τμήμα αιολικής ενέργειας με την αντίπαλη Gamesa το 2017 μετά από συμφωνίες που είδαν την Nordex της Γερμανίας να αγοράζει τη μονάδα της Acciona της Ισπανίας και τη General Electric να αναλαμβάνει την Alstom Energy της Γαλλίας.
"Πιστεύουμε ότι τα προγραμματισμένα μέτρα αναδιάρθρωσης της Siemens Gamesa είναι απαραίτητα επειδή η αγορά και τα περιβάλλοντα αλλάζουν διαρθρωτικά", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Siemens.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης