Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενεργειακές μεταρρυθμίσεις και διασυνδέσεις στη συνάντηση Σταθάκη - Σέφκοβιτς (αντιπρόεδρος Κομισιόν)

Ενεργειακές μεταρρυθμίσεις και διασυνδέσεις στη συνάντηση Σταθάκη - Σέφκοβιτς (αντιπρόεδρος Κομισιόν)
Ο κοινοτικός αξιωματούχος παρακολουθεί στενά την εφαρμογή των νέων ευρωπαϊκών πολιτικών για την ενέργεια
Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, αναμένεται να έχει την Πέμπτη 9/11 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και θα συζητήσει μαζί του όλα τα κρίσιμα ζητήματα των ενεργειακών μεταρρυθμίσεων, αλλά και των διασυνδέσεων της Ελλάδας τόσο στον τομέα του φυσικού αερίου όσο και του ηλεκτρισμού.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέπτεται την Αθήνα στις 9 και 10 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της δεύτερης πανευρωπαϊκής περιοδείας του για την προώθηση της Ενεργειακής Ένωσης.
Ο κ. Σεφκοβιτς θέλει να παρακολουθήσει από κοντά την εφαρμογή των νέων ευρωπαϊκών πολιτικών για την ενέργεια και το κλίμα.

Στο επίκεντρο τα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης και των αγωγών

Κατά την παραμονή του στη χώρα μας θα συναντηθεί  τον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιώργο  Σταθάκη, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι και τα έργα που πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο.
Ανάλογες επισκέψεις ο κ. Σέφκοβιτς έχει πραγματοποιήσει στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ αμέσως μετά την Αθήνα θα επισκεφθεί τη Φινλανδία (12-13 Νοεμβρίου) και ακολουθεί η Ιρλανδία στις 23-24 Νοεμβρίου.
Κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας ο κ. Σέφκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει γίνει όσον αφορά την εφαρμογή των πολιτικών για την Ενεργειακή Ένωση, που έχει ως στόχο τη μετάβαση σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ασφαλή και ανταγωνιστική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης