Ενέργεια

Η Νιγηρία υποστηρίζει την επέκταση των περικοπών του ΟΠΕΚ αλλά υπό τους "σωστούς όρους"

Η Νιγηρία υποστηρίζει την επέκταση των περικοπών του ΟΠΕΚ αλλά υπό τους
Η Νιγηρία απαλλάσσεται από τις περικοπές του ΟΠΕΚ
Η Νιγηρία υποστηρίζει την επέκταση συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ, της Ρωσίας και άλλων μη μελών για τη μείωση της προσφοράς πετρελαίου μέχρι τα τέλη του 2018 "όσο οι σωστοί όροι βρίσκονται στο τραπέζι" όσον αφορά τη δική της συμμετοχή, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπουργός υπάρχει αυξανόμενη συμφωνία μεταξύ των μελών του Οργανισμού για την παράταση της συμφωνίας.
"Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουμε μια κερδοφόρα φόρμουλα", δήλωσε στο Reuters ο υπουργός πετρελαίου Emmanuel Ibe Kachikwu, προσθέτοντας ότι "υπάρχει συναίνεση για επέκταση. Το ζήτημα θα είναι η διάρκεια. "
Ωστόσο, η ίδια η Νιγηρία απαλλάσσεται από τη συμφωνία.
Ο ΟΠΕΚ, μαζί με τη Ρωσία και εννέα άλλους παραγωγούς, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) μέχρι τον Μάρτιο του 2018 σε μια προσπάθεια να μειώσουν την παγκόσμια υπερπροσφορά  που επιβάρυνε τις τιμές.
Η ομάδα θα συναντηθεί στη Βιέννη αργότερα αυτό το μήνα για να συζητήσει εάν θα επεκτείνει αυτή τη συμφωνία.
Η παραγωγή της Νιγηρίας ανέκαμψε μετά την απαλλαγή της, η οποία χορηγήθηκε πέρυσι μετά από μαχητικές επιθέσεις που μείωσαν την παραγωγή της σε περίπου 1 εκατομμύριο bpd, αλλά ο Kachikwu είπε ότι η ανάκαμψη συνεχίζεται.
"Θα αναζήτησουμε έναν αριθμό που μας επιτρέπει να συνεισφέρουμε ... είναι από 1,8 έως 1,9 (εκατομμύρια bpd), κατά προτίμηση πιο κοντά στο 1,9", επεσήμανε.
Ενώ δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές επιθέσεις στην πετρελαϊκή υποδομή της χώρας από τον Ιανουάριο, η ειρήνη βρίσκεται είναι εύθραυστη.
Ο Kachikwu αναφερόμενος στο 1,8-1,9 εκατομμυρίων bpd επεσήμανε ότι είναι  "το είδος του αριθμού στον οποίο μπορούμε να αντέξουμε τις περικοπές και να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως χώρα".
Η συνολική παραγωγή της Νιγηρίας έφθασε τα 2,03 εκατομμύρια bpd τον Οκτώβριο, αλλά το υπουργείο ανέφερε ότι μόνο 1,67 εκατομμύρια bpd από αυτά είναι αργό πετρέλαιο. Το υπόλοιπο είναι συμπυκνώματα, ένα εξαιρετικά ελαφρύ έλαιο που εξαιρείται από την ενδεχόμενη συμφωνία.
Ο Kachikwu δήλωσε ότι η χώρα παράγει περίπου 300.000-350.000 bpd συμπυκνωμάτων και ότι ο ΟΠΕΚ παρακολουθεί τώρα αυτό το ποσοστό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης