Ενέργεια

ΗΠΑ: 2,5 δισ. δολάρια κόστισαν οι τυφώνες στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας

ΗΠΑ: 2,5 δισ. δολάρια κόστισαν οι τυφώνες στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας
Οι ζημιές από τους τυφώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζονται περίπου 2,5 δισ. δολάρια, με βάση τις ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ΄ 3μηνου του 2017, των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας αξίας.
Η NextEra Energy, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φλόριντα, δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τον τυφώνα Irma, ο οποίος ξέσπασε στην πολιτεία στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017.
Η εταιρεία υπολόγισε ζημιές ύψους 1,3 δισ. δολαρίων και προτείνει να προσθέσει ποσό 4 δολαρίων στον λογαριασμό κάθε πελάτη από το 2018, για να καλύψει το κόστος.
Η Southern, με έδρα τη Γεωργία εκτιμά ζημιές συνολικού ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η εταιρεία Duke υπολόγισε τις ζημιές το κόστος της στη Φλόριντα σε σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια, εξαιρουμένων των ζημιών στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα που ήταν μικρότερες.
Στο Τέξας, η αμερικανική εταιρεία Electric Power εκτιμά ζημιές 250 έως 300 εκατ. δολάρια μετά τον τυφώνα Harvey που χτύπησε στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ στις αρχές Αυγούστου.
Δήλωσε ότι «εξετάζει διάφορες επιλογές για ανάκαμψη».
Η NRG Energy από την άλλη εκτιμά τις οικονομικές επιπτώσεις από τις καταιγίδες περίπου 40 εκατ. δολάρια.
Αυτό είναι το κόστος για τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις το επόμενο δ΄ 3μηνο του 2017, για να ανακάμψουν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης