Ενέργεια

Συμφωνία της Shanghai Electric Electric της Κίνας με την Pancevo της Σερβίας για την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου

Συμφωνία της Shanghai Electric Electric της Κίνας με την Pancevo της Σερβίας για την κατασκευή μονάδας φυσικού αερίου
Η μονάδα παραγωγής ενέργειας της Pancevo θα αναλάβει την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο ως καύσιμο
Ο όμιλος Shanghai Electric Electric της Κίνας υπέγραψε συμφωνία με την TE-TO Pancevo για την κατασκευή εργοστασίου συνδυασμένης παραγωγής φυσικού αερίου 200MW στο Pancevo της Σερβίας.
Ειδικότερα, η TE-TO Pancevo είναι μια κοινοπραξία μεταξύ της Centroenergoholding, η οποία ανήκει στην Gazprom Energholding, με ποσοστό 51% και η σερβική πετρελαϊκή εταιρεία NIS με 49%.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Shanghai Electric Group θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την προμήθεια εξοπλισμού και υλικών, τις εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης, την κατάρτιση προσωπικού και την ανάθεση της λειτουργίας του θερμοηλεκτρικού σταθμού Pancevo (TPP) αξίας 210 εκατ. δολαρίων.
Η μονάδα παραγωγής ενέργειας της Pancevo θα αναλάβει την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο ως καύσιμο.
«Η αξιοπιστία της παροχής ηλεκτρικού και θερμοηλεκτρικού ρεύματος στο διυλιστήριο του Pancevo και οι πρόσθετοι όγκοι ηλεκτρικής ενέργειας που θα διατεθούν στην αγορά θα διασφαλίσουν την απαιτούμενη ενεργειακή σταθερότητα για τους πολίτες της χώρας» τόνισε ο διευθύνων Σύμβουλος της NIS.
"Η συνολική εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύς θα είναι 200MW και η εγκατεστημένη ισχύς θερμότητας θα ανέλθει σε 121 Gcal."
Η ρωσική Gazprom Neft κατέχει μερίδιο 56,15% στα ΝΑΚ, ενώ το υπόλοιπο 29,87% ανήκει στη Δημοκρατία της Σερβίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης