Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τσιπουρίδης στο Αnadolu: Η συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας στην αιολική ενέργεια μπορεί να ενώσει τις δύο χώρες

Τσιπουρίδης στο Αnadolu: Η συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας στην αιολική ενέργεια μπορεί να ενώσει τις δύο χώρες
«Οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν δίνουν μεγάλη προσοχή στις ευκαιρίες για αιολική ενέργεια» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιπουρίδης
Για μια πιθανή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Τουρκία στον τομέα της ενέργειας μίλησε στο πρακτορείο anadolu, ο Γιάννης Τσιπουρίδης, γενικός διευθυντής της REDPro (Renewable Energy Development Professionals) και τέως πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) στο πλαίσιο του 6ου Τουρκικού συνεδρίου Αιολικής ενέργειας στην Άγκυρα.
Ειδικότερα, τόνισε ότι η συνεργασία για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας μπορεί να ενώσει τις δύο χώρες, τονίζοντας ότι τα πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με το Αιγαίο θα πρέπει να επιλυθούν μεταξύ των δύο χωρών, πριν ξεκινήσει η παραγωγή ρεύματος από τον άνεμο και για τις δύο περιοχές του Αιγαίου.
Παρά τα συγκεκριμένα ζητήματα, ο κ. Τσιπουρίδης αμφισβήτησε την χρήση μερικών νησιών στο Αιγαίο ή σε υπεράκτιες περιοχές για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Εξήγησε ότι από την υλικοτεχνική και την οικονομική σκοπιά, θα ήταν προτιμότερο να παράγουμε και να πουλάμε ενέργεια στα πλησιέστερα νησιά αντί να την εισάγουμε από μακρυά.
Παράλληλα, αναγνωρίζει την Τουρκία ως ένα αξιόπιστο φορέα αιολικής ενέργειας, εξαιτίας των εγκαταστάσεων των αιολικών πάρκων, εν αντιθέσει με την Ελλάδα που δεν διακρίνεται για την ίδια επιμέλεια στα αιολικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν δίνουν μεγάλη προσοχή στις ευκαιρίες για αιολική ενέργεια. Σκέπτονται μόνο τις επόμενες εκλογές αδιαφορώντας για το μέλλον των παιδιών τους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης