Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αύξηση στις νέες συνδέσεις φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Αύξηση στις νέες συνδέσεις φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία
Ο συνολικός αριθμός νέων συνδέσεων για διακριτούς μετρητές στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, εκτιμάται ότι θα αγγίξει συνολικά για το 2017 τις 18.500, έναντι 12.576 του προϋπολογισμού (αύξηση 47%)
Αύξηση 53% στις νέες συνδέσεις φυσικού αερίου σημειώνει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), καθώς έως το τέλος Οκτωβρίου 2017 έχουν υπογραφεί 14.305 συμβάσεις σύνδεσης για διακριτούς μετρητές (8.734 στη Θεσσαλονίκη και 5.571 στην Θεσσαλία).
Σύμφωνα με το υφιστάμενο καταγεγραμμένο ενδιαφέρον  για αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, ο συνολικός αριθμός νέων συνδέσεων για διακριτούς μετρητές στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, εκτιμάται ότι θα αγγίξει συνολικά για το 2017 τις 18.500, έναντι 12.576 του προϋπολογισμού (αύξηση 47%).
Παράλληλα, υλοποιείται η σύνδεση και η τροφοδότηση των νέων περιοχών με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας,  στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ο προγραμματισμός εργασιών είναι ο εξής:
-Φίλυρο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Ενεργοποίηση 1-10 Νοεμβρίου 2017)
Εξοχή & Χορτιάτης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (Ενεργοποίηση 15-25 Νοεμβρίου 2017)
-Τρίλοφος & Πλαγιάρι του Δήμου Θέρμης (Ενεργοποίηση 1-10 Δεκεμβρίου 2017)
-Νέα Μεσήμβρια του Δήμου Χαλκηδόνος (Ενεργοποίηση 15-30 Δεκεμβρίου 2017)
-Λαγκαδάς του Δήμου Λαγκαδά (Επεκτείνεται το δίκτυο διανομής και η τοποθέτηση του αποσυμπιεστή CNG θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Δεκεμβρίου 2017)
-Μηχανιώνα - Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού (Έναρξη έργων επέκτασης Δεκέμβριος 2017).
Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος (Έναρξη έργων επέκτασης Δεκέμβριος 2017)
Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα (Έναρξη έργων επέκτασης Δεκέμβριος 2017)
Στην περιοχή της Θεσσαλίας ο προγραμματισμός τροφοδότησης είναι ο εξής:
-Βελεστίνο του Δήμου Ρ. Φερραίου (Ενεργοποίηση 5 Νοεμβρίου 2017)
-Τύρναβος  του Δήμου Τυρνάβου (Επεκτείνεται το δίκτυο διανομής και η τοποθέτηση του αποσυμπιεστή CNG θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές Δεκεμβρίου 2017)
-Καλαμπάκα του Δήμου Καλαμπάκας (Οι εργασίες επέκτασης του δίκτυο διανομής ξεκίνησαν τον Οκτώβριο 2017)
-Ελασσόνα του Δήμου Ελασσόνας (Έναρξη έργων επέκτασης Δεκέμβριος 2017)
Αναφορικά με την τροφοδότηση των απομακρυσμένων περιοχών μέσω συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), αναμένεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας η οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για την τιμολόγηση των τελικών καταναλωτών.

Συντήρηση εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

Επιπλέον, με την έναρξη της νέας περιόδου θέρμανσης και με γνώμονα την ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες ενημέρωσης των καταναλωτών.
Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια ενημέρωσης από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με την οποία συνίσταται στους καταναλωτές να μεριμνούν για την καλή κατάσταση και συντήρηση της εσωτερικής εγκατάστασης αερίου, την άρτια λειτουργία των συσκευών αερίου, καθώς και την συντήρηση των υδραυλικών εγκαταστάσεων που θα πρέπει να αναθέτουν σε πιστοποιημένους - αδειοδοτημένους επαγγελματίες.Επισημαίνεται επιπλέον, ότι ολοκληρώνεται εντός του Νοεμβρίου η κατασκευή εκπαιδευτικών εργαστηρίων Εσωτερικής Εγκατάστασης φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη & στη Θεσσαλία από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς για όλους τους φορείς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης