Ενέργεια

Οριστικό ναυάγιο στον διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ - Το επόμενο βήμα

Οριστικό ναυάγιο στον διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ - Το επόμενο βήμα
Πως ναυάγησε η ιδιωτικοποίηση - Τι εξετάζεται τώρα
Οριστικό ναυάγιο στην υπόθεση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar η οποία τελικώς δεν ανανέωσε την εγγυητική επιστολή της.
Τα επόμενα βήματα μπορούν να συνοψιστούν στην επανάληψη της διαδικασίας με γρήγορα βήματα αλλά και νέα απότίμηση για τον ΔΕΣΦΑ.
Το οριστικό ναυάγιο μιας αποκρατικοποίησης που «σέρνεται» από το 2013 ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο στη σχετική ανακοίνωση του απέφυγε να μιλήσει για αρνητική κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους Αζέρους και περιορίστηκε στο να αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν. 
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήταν σε συνεχείς συζητήσεις με εκπροσώπους των εταιριών SOCAR και Snam για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. 
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση «το κλίμα στις συζητήσεις ήταν εποικοδομητικό.
Εντούτοις, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό»
«Εξετάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις που έκαναν οι υποψήφιοι αγοραστές, για τη βελτίωση της αξίας μέσω εγγυοδοτικών μηχανισμών, οι οποίες διαπιστώθηκε, τελικά, ότι είναι ανεφάρμοστες εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου. 
Οι προτάσεις της κυβέρνησης αποσκοπούσαν στη βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας, με βάση την αύξηση της ανακτήσιμης διαφοράς των παρελθόντων ετών, στο πλαίσιο της υφιστάμενης νομοθεσίας. 
Οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν.»
Πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα το μεσημέρι η Socar είχε αποστείλει στο ΤΑΙΠΕΔ επιστολή με την οποία ζητούσε βελτιωμένη πρόταση από την πλευρά των πωλητών, προκειμένου να ανανεώσει την εγγυητική επιστολή της. 
Όπως προκύπτει βελτιωμένη πρόταση δεν υπήρξε από  ελληνικής πλευράς και η εγγυητική επιστολή έληξε χωρίς ωστόσο να κινηθεί διαδικασία είσπραξης της από το ΤΑΙΠΕΔ καθώς κρίνεται ότι δεν τίθεται θέμα αντισυμβατικής συμπεριφοράς από την πλευρά της Socar, αφού κυβέρνηση και Αζέροι προσήλθαν με καλή πίστη στη διαπραγμάτευση και απλώς δεν υπήρξε συμφωνία. 
Δεν έχει όμως και την ίδια άποψη το υπουργείο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα καθορίσει τη στάση της όσον αφορά την προκήρυξη νέου διαγωνισμού αλλά και των όρων αυτού. 
 Η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπ όψιν το γεγονός ότι η ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ αποτελούσε προαπαιτούμενο της πρώτης αξιολόγησης.
Επιπλέον θα πρέπει να δει πως θα αντιμετωπίσει την τρύπα των 188 εκατ. για τα δημόσια έσοδα.

Οι όροι του νέου διαγωνισμού

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εξετάζεται τόσο η προκήρυξη νέου  διαγωνισμού για την πώληση του 66%.
Οι αρχικές προθέσεις για μοντέλο τύπου ΑΔΜΗΕ δηλαδή 51% στο δημόσιο και 49% πώληση σε στρατηγικό επενδυτή εγκαταλείφθηκαν
Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε επίπεδο κορυφής με την παρέμβαση και του πρωθυπουργού αξιολογώντας όλα τα δεδομένα ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και αν τα ΕΛΠΕ θα επανεξετάσουν τη στρατηγική τους σε σχέση με την πώληση του ποσοστού που διαθέτουν στο ΔΕΣΦΑ.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι το κατά πόσο η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές οι οποίοι έχουν συμπεριλάβει την άμεση ολοκλήρωση της συμφωνίας για τον ΔΕΣΦΑ, στο υπό συζήτηση συμπληρωματικό Μνημόνιο.
Εφόσον η κυβέρνηση πείσει για την μη ύπαρξη δυνατότητας αποδοχής χαμηλότερου τιμήματος από το αρχικό τότε θα πάμε ταχύτατα σε νέα μορφής διαγωνισμό με νέα αποτίμηση.

Γιατί δεν ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός

Σημειώνεται σε ότι αφορά την ελληνική πρόταση προς τη Socar κύκλοι του υπουργείου Ενέργειας δεν προσδιόρισανν ούτε το είδος των παρεμβάσεων,  ούτε το τελικό τους ύψος, από το οποίο θα κρινόταν η τελική αύξηση στις ταρίφες του ΔΕΣΦΑ τα επόμενα χρόνια. 
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η αύξηση στις ταρίφες που προτεινε η ελληνική κυβέρνηση ήταν στο επίπεδο του 38-40%  
Η μείωση της περιουσιακής βάσης του ΔΕΣΦΑ, από 829 εκατ. ευρώ στα 285 εκατ. ευρώ μέσω της τροπολογίας Σκουρλέτη, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο ήταν και η αιτία που οδήγησε στο σημερινό ναυάγιο . 
Η μείωση αυτή, είχε αποτέλεσμα να μειωθούν τα ανακτήσιμα έσοδα του Διαχειριστή για την  περίοδο 2006-2015 και κατά συνέπεια να περιορίσει δραστικά την αύξηση στις ταρίφες του ΔΕΣΦΑ, από ένα μέγεθος της τάξης του  68% που θα ήταν με το παλαιό καθεστώς σε περίπου 23%. 
Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι στις αρχές Οκτωβρίου, ψηφίστηκαν από τη Βουλή κάποιες  διορθωτικές διατάξεις, που είχαν ως αποτέλεσμα η αύξηση στις ταρίφες να φθάσει περίπου στο 33%, ποσοστό με το οποίο και πάλι δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι αγοραστές, οπότε ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων. 
Ας σημειωθεί ότι η Socar αποτιμά την αξία του ΔΕΣΦΑ στα 260 εκατ. ευρώ.

 
Το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου το World Energy Neww έγραφε: 
 
Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Αζέρικη ενεργειακή εταιρεία Socar για την ολοκλήρωση της πώλησης του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ.
Με δεδομένο ότι αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 λήγει η εγγυητική επιστολή που έχει καταθέσει η Socar στο ΤΑΙΠΕΔ, η ελληνική πλευρά παρέδωσε νωρίτερα σήμερα (29/11) τις οριστικές θέσεις της για τη συμφωνία, οι οποίες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές βελτιώνουν την αξία της εταιρείας.
Ωστόσο, δεν αλλάζουν το ύψος του συνολικού τιμήματος, που είχε προσφέρει η Socar και ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε τροποποίηση των όρων του διαγωνισμού.
Πλέον η κυβέρνηση αναμένει γραπτή απάντηση από την Αζέρικη εταιρεία απόψε ή το αργότερο αύριο. 
Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι στο τραπέζι για την κυβέρνηση υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο προκήρυξης νέου διαγωνισμού, καθώς και το ενδιαφέρον της Βελγικής Fluxys όπως είχε γράψει το worldenergynews.gr την προηγούμενη εβδομάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης