Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αίγυπτος: Σε δύο χρόνια πλήρης αποπληρωμή των οφειλών σε πετρελαϊκές εταιρείες

Αίγυπτος: Σε δύο χρόνια πλήρης αποπληρωμή των οφειλών σε πετρελαϊκές εταιρείες
"Είναι δύσκολο να καθορίσουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά εάν ο τρέχων ρυθμός πληρωμών συνεχίσει, θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε μηδενικό εξωτερικό χρέος μέσα σε δύο χρόνια", δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου Tarek El Molla
Η Αίγυπτος θα εξοφλήσει πλήρως το χρέος της σε ξένες πετρελαϊκές εταιρείες εντός δύο ετών εάν συνεχίσει να κάνει πληρωμές με τον ίδιο ρυθμό, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου Tarek El Molla σε τοπική εφημερίδα την Τρίτη 31/10.
"Είναι δύσκολο να καθορίσουμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά εάν ο τρέχων ρυθμός πληρωμών συνεχίσει, θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε μηδενικό εξωτερικό χρέος μέσα σε δύο χρόνια", δήλωσε στο κρατικό Al-Akhbar.
Εξαγωγέας ενέργειας, η Αίγυπτος έχει μετατραπεί σε καθαρό εισαγωγέα τα τελευταία χρόνια, καθώς συμπιέζεται από τη μείωση της παραγωγής και την αύξηση της κατανάλωσης.
Σύμφωνα με το Reuters το Κάϊρο έχει δεσμευτεί να εξαλείψει τις καθυστερήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2019 και να μην συσσωρεύσει περισσότερες οφειλές, μέρος των προσπαθειών για την ανάληψη νέων ξένων επενδύσεων σε έναν ενεργειακό τομέα που προσελκύει ενδιαφέρον μετά από μερικές μεγάλες ανακαλύψεις αερίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης