Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ν.Κορέα ακυρώνει τα σχέδιά της για την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων

Η Ν.Κορέα ακυρώνει τα σχέδιά της για την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων
H Νότια Κορέα διαθέτει τον 6ο μεγαλύτερο στόλο πυρηνικών αντιδραστήρων στον κόσμο, παράγοντας το 1/3 των ενεργειακών της αναγκών από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες
Την ακύρωση της κατασκευής νέων έξι πυρηνικών αντιδραστήρων εξετάζει η Νότια Κορέα σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times ενώ δεν θα προχωρήσει στην επέκταση της διάρκειας ζωής των υφιστάμενων στη χώρα.
Μάλιστα το υπουργείο Ενέργειας της χώρας ανακοίνωσε τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, επιβεβαιώνοντας τη φιλοδοξία του Προέδρου Moon Jae-in, να αποσύρει την πυρηνική ενέργεια μέχρι το 2060 και να αυξήσει την καθαρή παραγωγή ενέργειας.
Παράλληλα, το υπουργείο Ενέργειας τόνισε ότι θα ενισχύσει την παρακολούθηση της λειτουργίας των ατομικών αντιδραστήρων και θα επεκτείνει τις επενδύσεις για να εξασφαλίσει την ασφάλειά τους σε περίπτωση ισχυρών σεισμών.
Επίσης, θα αποσύρει τον παλαιό αντιδραστήρα Wolsong και θα μειώσει την ποσότητα των πυρηνικών αντιδραστήρων στη χώρα που αυτή τη στιγμή φτάνουν τους 24.
Άμεσος στόχος μέχρι το 2038 είναι να μειωθούν στους 14.
Από την άλλη πλευρά, θα αυξήσει το μερίδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε 20% μέχρι το 2030, τη στιγμή που το 2017 αγγίζει το 7%.
Τέλος, έντονες είναι οι ανησυχίες που διατυπώνονται για το υψηλό κόστος της ενέργειας από το εξωτερικό αλλά και οι πιθανές ελλείψεις στον ενεργειακό εφοδιασμό.
Άλλωστε, η Νότια Κορέα διαθέτει τον 6ο μεγαλύτερο στόλο πυρηνικών αντιδραστήρων στον κόσμο, παράγοντας το 1/3 των ενεργειακών της αναγκών από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

www.worldenergnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης