Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χωριό της Σουηδίας τροφοδοτείται αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Χωριό της Σουηδίας τροφοδοτείται αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η παροχή γίνεται εξολοκλήρου από τον ήλιο και τον άνεμο
Ήλιος, άνεμος και μια μεγάλη μπαταρία!
Αυτά είναι τα τρία συστατικά με τα οποία το μικρό χωριό Simris στη Σουηδία τροφοδοτείται με ανανεώσιμη ενέργεια 100% από την εταιρεία EON.
Μάλιστα, η ενέργεια που χρειάζεται για 140 περίπου νοικοκυριά, προέρχεται από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικα που υποστηρίζονται από μπαταρία που έχει χωρητικότητα 800 kW.
Η παροχή γίνεται εξολοκλήρου από τον ήλιο και τον άνεμο, με αποτέλεσμα αυτό να συνεπάγεται διάφορες προκλήσεις σχετικά με την εξισορρόπηση του ηλεκτρικού δικτύου και τη διατήρηση της ποιότητας της ηλεκτρικής ενέργειας με ακριβή τάση και συχνότητα.
Ένας από τους βασικούς στόχους του έργου είναι οι πελάτες στο χωριό της Σουηδίας που συνδέονται με το τοπικό ενεργειακό σύστημα να μην βιώσουν τη διαφορά στην ποιότητα παρεχόμενης ενέργειας.
Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο απαιτεί ευελιξία, με τις αντλίες θερμότητας και τα φωτοβολταικά να κρίνονται απαραίτητα για τους «έξυπνους καταναλωτές».
"Αυτό το συναρπαστικό έργο δείχνει μια πιθανή εξέλιξη για την εξέλιξη των έξυπνων δικτύων", λέει ο Leonhard Birnbaum, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της E.ON και συνεχίζει λέγοντας ότι: «Με το σωστό τεχνικό εξοπλισμό και έξυπνες λύσεις, στο Simris μπορούμε τώρα να επιδείξουμε ένα αποκεντρωμένο, ανανεώσιμο αλλά και άνετο μέλλον της ενέργειας ακόμα και σήμερα».

www.worldeenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης