Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το πρώτο φορτίο LNG ετοιμάζεται να αναχωρήσει από το Wheatstone της Αυστραλίας

tags :
Το πρώτο φορτίο LNG ετοιμάζεται να αναχωρήσει από το Wheatstone της Αυστραλίας
Η  μονάδα θα παράγει 8,9 εκατομμύρια τόνους LNG για εξαγωγή σε πελάτες στην Ασία
Το πετρελαιοφόρο Asia Venture της Chevron έφτασε στο εργοστάσιο LNG του Wheatstone στη Δυτική Αυστραλία νωρίς τη Δευτέρα 16/10 προκειμένου να προετοιμαστεί για τη φόρτωση του πρώτου φορτίου LNG, ανακοίνωσε  εκπρόσωπος της Chevron.
Το δεξαμενόπλοιο είχε παραμείνει στο λιμάνι του Dampier από τα τέλη του περασμένου μήνα, μετά την άφιξή του στην περιοχή, σύμφωνα με το λογισμικό ροής συναλλαγών της S & P Global Platts cFlow.
Η Chevron,  ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής στο Wheatstone στις 9 Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι το πρώτο φορτίο έχει προγραμματιστεί για αποστολή τις επόμενες εβδομάδες, ύστερα από αρκετές καθυστερήσεις.
Η Chevron σχεδίαζε η παραγωγή στο Wheatstone να ξεκινήσει τον Αύγουστο.
Σε πλήρη δυναμικότητα, η μονάδα θα παράγει 8,9 εκατομμύρια τόνους LNG για εξαγωγή σε πελάτες στην Ασία, επεσήμανε η Chevron.
Το έργο βρίσκεται 12 χλμ. δυτικά του Onslow και επεξεργάζεται φυσικό αέριο από τα πεδία Wheatstone και Lago που λειτουργούν από τη Chevron.
Το έργο των 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι μια κοινή επιχείρηση μεταξύ των θυγατρικών της Chevron της Αυστραλίας (64,14%), της Kuwait Foreign Petroleum Exploration Company (13,4%), της Woodside Petroleum (13%) και της Kyushu Electric Power Company (1,46%), μαζί με την PE Wheatstone , μέρος που ανήκει στην JERA (8%).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης