Ενέργεια

Στα ορυκτά καύσιμα στράφηκε η Γαλλία τον Οκτώβριο για να καλύψει τις ανάγκες της σε ενέργεια

Στα ορυκτά καύσιμα στράφηκε η Γαλλία τον Οκτώβριο για να καλύψει τις ανάγκες της σε ενέργεια
Η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε 16% τον Οκτώβριο ενώ η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας υποχώρησε 21%  το χαμηλότερο επίπεδό του από το 2009.
Η χρήση άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου για την παραγωγή ενέργειας στη Γαλλία αυξήθηκε σχεδόν 40% τον περασμένο μήνα προκειμένου να αντισταθμίσει την πυρηνική ενέργεια και την υδροηλεκτρική παραγωγή, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση  του χειριστή του δικτύου RTE που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
Η Γαλλία, η οποία εξαρτάται κυρίως από την πυρηνική ενέργεια για περισσότερο από το 75% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό, οδεύει στο χειμώνα με μειωμένη πυρηνική ικανότητα μετά από ο κλείσιμο αντιδραστήρων από την  ASN για να ελεγχθούν για την ασφάλειά τους
Η RTE ανακοίνωσε ότι η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας μειώθηκε 16% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με την  ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο ενώ η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας υποχώρησε21% σε 3.096 GWh, το χαμηλότερο επίπεδό του από το 2009.
Ως αποτέλεσμα, η Γαλλία στράφηκε προς τον άνθρακα, το πετρέλαιο και το  φυσικού αέριο για να αντισταθμίσει το έλλειμμα, ενισχύοντας την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα μέχρι και 37%από το προηγούμενο έτος σε 5.061 GWh.
Φόβοι για χαμηλή προσφορά της πυρηνικής ενέργειας κατά τη διάρκεια τους μήνες αιχμής της ζήτησης  στη διάρκεια του χειμώνα ώθησε σε Γαλλία και Ευρώπη τις τιμές    ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδα ρεκόρ αυτό το μήνα και αναγκάστηκε η ΕΤΑ να μειώσει τις προβλέψεις παραγωγής της για το 2016.
Η Αιολική και η ηλιακή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε επίσης τον Οκτώβριο, κατά 7% και 15% αντίστοιχα, από το 2015.
Η RTE ανακοίνωσε  ότι  αν και η Γαλλία παρέμενε καθαρός εξαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του μήνα, οι εξαγωγές μειώθηκαν 89% από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους σε 552 GWh, το χαμηλότερο από το Φεβρουάριο του 2012, όταν υπήρχε ψύχος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης