Ενέργεια

Οι επενδύσεις της Νορβηγίας για τη μείωση των εκπομπών αερίου το 2018

Οι επενδύσεις της Νορβηγίας για τη μείωση των εκπομπών αερίου το 2018
«Πρέπει να αναπτύξουμε νέες και πράσινες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις για τη βιομηχανία της Νορβηγίας» είπε μεταξύ άλλων ο Vidar Helgesen
Μια νέα εταιρεία επενδύσεων θα συσταθεί στη Νορβηγία με στόχο τη συμβολή στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Σύμφωνα με το anadoluenergy, οι επενδύσεις θα γίνουν σε νέες τεχνολογίες καθώς η κυβέρνηση έχει στραφεί στο ενεργειακό πεδίο, προχωρώντας στην αύξηση του προϋπολογισμού κατά 165 εκατομμύρια δολάρια.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι μεταξύ των ενεργειών για το κλίμα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, η δημιουργία μιας εταιρείας επενδύσεων θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του επιχειρηματικού τομέα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις του υπουργού Κλίματος και Περιβάλλοντος της Νορβηγίας, Vidar Helgesen, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι: «Θα έχουμε πετύχει τους κλιματικούς στόχους μας μέχρι το 20130 και θα γίνουμε μια κοινωνία με ελάχιστες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου το 2050».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Πρέπει να αναπτύξουμε νέες και πράσινες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις για τη βιομηχανία της Νορβηγίας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων η γνώση, η έρευνα και καινοτομία θα αποτελέσουν τα θεμέλια. Η νέα εταιρεία που πρόκειται να δημιουργηθεί, θα λάβει ένα επενδυτικό πλαίσιο ύψους 400 εκατομμυρίων το 2018».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης