Ενέργεια

Γεωτρήσεις στην Κύπρο έως το τέλος του 2017 ετοιμάζει Τουρκία

Γεωτρήσεις στην Κύπρο έως το τέλος του 2017 ετοιμάζει Τουρκία
Δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Berat Albairaq σε συνέδριο στην Αττάλεια
«Θα κάνουμε την πρώτη γεώτρηση στην Μεσόγειο Θάλασσα πριν το τέλος του έτους και σχεδιάζουμε την πρώτη βαθιά γεώτρηση μέσα στο 2018», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Berat Albairaq κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην  Αττάλεια, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.
«Θα αρχίσουμε να ανοίγουμε πετρελαιακά πηγάδια σε τουρκικά και κυπριακά νερά», προσέθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς θα γίνουν. Ο Berat Albairaq είναι γαμπρός του Erdogan κι ένας από τα ισχυρότερα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το skai.gr τυχόν τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ μπορούν να προκαλέσουν νέα ένταση στη Μεσόγειο, παρασύροντας και την Ελλάδα.
Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας προανήγγειλε επίσης ότι τα έργα για την κατασκευή του σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Ακουγιού, που θα έχει ρωσική τεχνολογία, θα αρχίσουν το αργότερο στις αρχές του ερχόμενου έτους.
Βάσει του σχεδιασμού ο πρώτος αντιδραστήρας θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία έως το 2023 και η μονάδα θα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική έως το 2025.
Το Ακουγιού βρίσκεται στη νότια Τουρκία, απέναντι από τις βόρειες ακτές της Κύπρου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης