Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Ακριβότερη η θέρμανση φέτος τον χειμώνα στις ΗΠΑ – Πόσο θα κοστίσει στους καταναλωτές

tags :
ΕΙΑ: Ακριβότερη η θέρμανση φέτος τον χειμώνα στις ΗΠΑ – Πόσο θα κοστίσει στους καταναλωτές
 Η μελέτη  της EIA προβλέπει ότι το μέσο νοικοκυριό θα πληρώσει περίπου 644 δολάρια για να θερμάνει ένα σπίτι αυτό το χειμώνα με φυσικό αέριο, 980 δολάρια με ηλεκτρικό ρεύμα, 1.462 δολάρια με πετρέλαιο θέρμανσης και 1.661 δολάρια με προπάνιο
Τα περισσότερα νοικοκυριά των ΗΠΑ προβλέπεται ότι θα έχουν υψηλότερες δαπάνες θέρμανσης τον  φετινό χειμώνα από ό, τι τα προηγούμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης για τα Winter Fuels Outlook που δημοσιοποιούνται σήμερα Τετάρτη 11/10.
Σύμφωνα με το reuters o αμερικανικός Οργανισμός Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) ανέφερε σε έκθεση ότι οι υψηλότερες αναμενόμενες δαπάνες θέρμανσης από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ζήτησης θέρμανσης λόγω των ψυχρότερων  καιρικών συνθηκών και, σε μικρότερο βαθμό, των υψηλότερων τιμών των καυσίμων.
Η EIA δήλωσε ότι βασίζει τις προβλέψεις της ζήτησης θέρμανσης στις πιο πρόσφατες προβλέψεις θερμοκρασίας από την National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).
Η NOAA προβλέπει ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι 13% πιο κρύος από τον περασμένο και πιο κοντά στον μέσο όρο των προηγούμενων 10 ετών.
Η μελέτη  της EIA προβλέπει ότι το μέσο νοικοκυριό θα πληρώσει περίπου 644 δολάρια για να θερμάνει ένα σπίτι αυτό το χειμώνα με φυσικό αέριο, 980 δολάρια με ηλεκτρικό ρεύμα, 1.462 δολάρια με πετρέλαιο θέρμανσης και 1.661 δολάρια με προπάνιο.
Σε όλες τις περιπτώσεις, αυτά τα έξοδα είναι αυξημένα σε σχέση με τους δύο προηγούμενους χειμώνες.
Το φυσικό αέριο είναι το πιο συνηθισμένο καύσιμο θέρμανσης σε κάθε περιοχή εκτός του Νότου, όπου η ηλεκτρική θέρμανση είναι πιο συνηθισμένη.
Οι  βορειοανατολικές περιοχές χρησιμοποιούν περισσότερο πετρέλαιο θέρμανσης ενώ το προπάνιο είναι πιο διαδεδομένο στη Μεσοδυτικές πολιτείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης