Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με νέα δημόσια εταιρεία ενέργειας απαντά η Σκωτία στους Big Six

Με νέα δημόσια εταιρεία ενέργειας απαντά η Σκωτία στους Big Six
Η νέα δημόσια εταιρεία θα παρέχει φυσικό αέριο και ενέργεια στα νοικοκυριά "όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τιμή κόστους", δήλωσε ο  Nicola Sturgeon
Η Σκωτία σχεδιάζει να συστήσει μια ενεργειακή εταιρεία δημόσιας ιδιοκτησίας μέχρι το Μάιο του 2021, δήλωσε ο πρώτος υπουργός Nicola Sturgeon, μια πρόκληση για τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας της Βρετανίας, οι οποίες αντιμετωπίζουν ήδη ένα ανώτατο όριο τιμών που έχει επιβάλει η κεντρική κυβέρνηση.
Η νέα δημόσια εταιρεία θα παρέχει φυσικό αέριο και ενέργεια στα νοικοκυριά "όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τιμή κόστους", δήλωσε ο  Sturgeon την Τρίτη 10/10 σε μια ομιλία στο ετήσιο συνέδριο του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας στη Γλασκώβη.
Θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος της τρέχουσας πενταετούς κοινοβουλευτικής περιόδου, ανέφερε.
"Θα έδινε στους καταναλωτές, ιδιαίτερα εκείνους με χαμηλό εισόδημα, περισσότερες επιλογές και επιλογή του προμηθευτή του οποίου η μόνη δουλειά είναι να εξασφαλίσει τη χαμηλότερη τιμή για τους καταναλωτές ", δήλωσε ο Sturgeon. "Η ενέργεια θα αγοράζεται χονδρικά ή θα παράγεται εδώ στη Σκωτία - ανανεώσιμη, φυσικά".
Το σχέδιο Sturgeon σημαίνει περισσότερος ανταγωνισμός για τις λεγόμενες εταιρείες Big Six της Βρετανίας, οι οποίες ήταν ο «στόχος» ενός ανώτατου ορίου τιμών που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την πρωθυπουργό Theresa May στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος.
Η ανακοίνωση οδήγησε τις μετοχές της Centrica Plc σε χαμηλά επίπεδα 14 ετών.
Η κυβέρνηση πρόκειται να δημοσιεύσει την Πέμπτη σχέδιο νόμου για να ορίσει τις εξουσίες  της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, Ofgem,.
Ο Sturgeon δήλωσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα μη κερδοσκοπική εταιρεία ενέργειας θα δοθούν όταν η κυβέρνηση της Σκωτίας δημοσιεύει μια νέα ενεργειακή στρατηγική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης