Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κ. Σκρέκας (Ν.Δ): Για να έρθει η ανάπτυξη χρειάζεται ενεργειακή επάρκεια σε προσιτές τιμές

Κ. Σκρέκας (Ν.Δ): Για να έρθει η ανάπτυξη χρειάζεται ενεργειακή επάρκεια σε προσιτές τιμές
Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων  επεσήμανε πως « ενέργεια σε επάρκεια και ανταγωνιστικές τιμές συνιστούν βασικό εργαλείο γι’ αυτή την ανάπτυξη»
«Το βασικό ζητούμενο στη χώρα μας μετά από οκτώ χρόνια βαθειάς οικονομικής κρίσης είναι ισχυρή και πολυδιάστατη ανάπτυξη, που θα στηρίζεται σε όλους τους οικονομικούς κλάδους, όπως η μεταποίηση και η πρωτογενής παραγωγή και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας», τόνισε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ και Βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, κατά την ομιλία του στο  EU-EURASIA-CHINA BUSINESS SUMMIT του Economist, που πραγματοποιείται στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ελληνο-Ευρασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο.
Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως « ενέργεια σε επάρκεια και ανταγωνιστικές τιμές συνιστούν βασικό εργαλείο γι’ αυτή την ανάπτυξη» και υπενθύμισε ότι η χώρα πέρυσι βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο ενεργειακές κρίσεις που έφτασαν στα όρια το σύστημα του φυσικού αερίου και την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος. Συνέχισε λέγοντας  «Έτσι προκύπτει και το βασικό ερώτημα που τίθεται σήμερα, αν δηλαδή θα αφήσουμε τις πολιτικές των παρελθόντων ετών να οδηγήσουν σε κατάρρευση το ενεργειακό σύστημα της χώρας».
Παράλληλα τόνισε πως η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο και οδικό χάρτη για τα ενεργειακά, με βασικό πυλώνα τη συνέχισε και ολοκλήρωση βασικών υποδομών, όπως ο ΤΑΠ που το 2013 από την τότε Κυβέρνηση προωθήθηκε και ξεκίνησε, έχοντας μάλιστα απέναντι τους σημερινούς Κυβερνώντες σ’ αυτή την προσπάθεια, ο IGB, το πλωτό τερματικό στην Αλεξανδρούπολη, οι διακρατικές συνδέσεις, καθώς και η ολοκλήρωση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.
Τέλος, ο κ. Σκρέκας επεσήμανε πως βασική επιλογή αποτελεί η ενίσχυση των διακρατικών συνεργασιών με στρατηγικούς εταίρους όπως η Κύπρος η Αίγυπτος και το Ισραήλ και η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας, μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργεια, της γεωθερμίας, των υδρογονανθράκων και του εξορυκτικού κλάδου.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης