Ενέργεια

ΕΔΕΥ: Προώθηση των νέων διαγωνισμών έρευνας υδρογονανθράκων μέσω πετρελαϊκού συνεδρίου στο Λονδίνο

ΕΔΕΥ: Προώθηση των νέων διαγωνισμών έρευνας υδρογονανθράκων μέσω πετρελαϊκού συνεδρίου στο Λονδίνο
Επιδίωξη της διοίκησης είναι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στις διαδικασίες ανάθεσης και άλλων πολυεθνικών ομίλων, πέραν όσων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον
Στο διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Γεωλογικής Ένωσης (American Association of Petroleum Geologists, AAPG/ICE) που πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 16 -19 Οκτωβρίου στο Λονδίνο θα συμμετάσχει η Ελλάδα, μέσω της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.) για να παρουσιάσει πρόσθετες πληροφορίες για τους επικείμενους διαγωνισμούς στις υποθαλάσσιες περιοχές του Ιούνιου και της Κρήτης.
Είναι το πρώτο πετρελαϊκό συνέδριο στο οποίο η Ελλάδα θα απευθυνθεί στην διεθνή πετρελαϊκή βιομηχανία, έχοντας ήδη διασφαλίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον κορυφαίων εταιριών του κλάδου, όπως η ExxonMobil η Total και η Repsol και λίγο πριν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της και η ιταλική ENI.
H EΔΕΥ μάλιστα θα έχει στο συνέδριο το δικό της περίπτερο όπου θα παρέχει τόσο υποστηρικτικό υλικό, όσο και ειδικότερες πληροφορίες για τους εν εξελίξει διαγωνισμούς.
Παρόν στο περίπτερο θα είναι επιστημονικό προσωπικό της ΕΔΕΥ για να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που θα διατυπωθούν από τους ενδιαφερόμενος.

Προσπάθεια προσέλκυσης νέων ενδιαφερομένων

Η διοίκηση της ΕΔΕΥ υπό τον πρόεδρό της Ιωάννη Μπασιά θα επιδιώξει να «κλειδώσει» στα περιθώρια του συνεδρίου το ενδιαφέρον που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκφράσει ανεπίσημα και άλλες πολυεθνικές μεγάλου και μεσαίου μεγέθους, με τις οποίες είναι όλο αυτό το διάστημα σε επαφές.
Μέσω του συνεδρίου θα παρουσιασθούν και τα πρώτα αποτελέσματα του σημαντικού προγράμματος επανεπεξεργασίας των θαλάσσιων γεωφυσικών δεδομένων της PGS που παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για τους γεωλογικούς σχηματισμούς της περιοχής.
Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις περιοχές Δυτικά της Πελοποννήσου και Νότια της Κρήτης, τον διαγωνισμό της οποίας προκάλεσε η κοινοπραξία των ΕΛΠΕ, Total και Εxxon Mobil και της περιοχής Νοτιοδυτικά της  Κέρκυρας και Δυτικά της Λευκάδας στο Ιόνιο για την οποία εξέφρασε ενδιαφέρον η Energean Oil & Gas.
Το έναυσμα για την έναρξη των δύο διαγωνισμών θα δώσει η δημοσίευση των προκηρύξεων στην επίσημη εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης