Ενέργεια

Likhachev (Rosatom): Μέχρι το 2040 η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια θα τριπλασιαστεί

Likhachev (Rosatom): Μέχρι το 2040 η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια θα τριπλασιαστεί
Η Rosatom είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρωσία και παρήγαγε 196,37 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες το 2016
Η βασική πρόκληση του σύγχρονου κόσμου είναι η ενεργειακή "φτώχεια", σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ρωσικής Κρατικής Εταιρείας Ενέργειας Rosatom, ο οποίος ισχυρίζεται ότι 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.
Μιλώντας σε μια ομάδα στη Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας 2017, ο Alexey Likhachev είπε ότι μέχρι τη δεκαετία του 2040 η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια θα τριπλασιαστεί.
"Αυτό είναι αυτό που προβλέπουμε", είπε.
"Υποθέτω ότι το συμπέρασμα είναι αρκετά απλό...
Όλες οι πηγές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα έχουν μεγάλη ζήτηση", πρόσθεσε.
Η Rosatom είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρωσία και παρήγαγε 196,37 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες το 2016.
Οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων και των διεθνών συμφωνιών πρέπει να ληφθούν υπόψη και θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στη δομή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως, εξηγεί ο Likhachev.
Όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια, ο Likhachev εκτιμά ότι θα έχει μια πολύ θετική προοπτική.
"Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας θα διατηρήσει τη δυναμική της", ανέφερε, υποδεικνύοντας ότι η πυρηνική βιομηχανία θα συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγική της ικανότητα.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης