Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Putin: Η επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2018

Putin: Η επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2018
«Όλοι κατανοούν την ανάγκη να υπάρξει προσπάθεια παγκοσμίως», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος αναφορικά με το ζήτημα εξισορρόπησης της αγοράς» είπε μεταξύ άλλων ο Vladimir Putin
Την πεποίθησή του ότι η επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2018 εξέφρασε σήμερα (4/10) ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια του ετήσιους ενεργειακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Μόσχα.
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι σχεδόν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία έχουν συμμορφωθεί πλήρως απέναντί της, εφαρμόζοντας τις απαραίτητες περικοπές, ενώ τόνισε πως το εάν θα υπάρξει επέκταση ή όχι θα εξαρτηθεί από τις αγορές.
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες έχουν αποκλείσει για την ώρα το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας, ο Putin είχε διαφορετική άποψη, σημειώνοντας μάλιστα ότι «εάν είναι δυνατή μία επέκταση, αυτή θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2018».
«Όλοι κατανοούν την ανάγκη να υπάρξει προσπάθεια παγκοσμίως», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος αναφορικά με το ζήτημα εξισορρόπησης της αγοράς, για να προσθέσει πως όλες οι χώρες έχουν πραγματοποιήσει συμβιβασμούς για χάρη της αγοράς πετρελαίου.
«Το παραδοσιακό πετρέλαιο εξακολουθεί να υπεραποδίδει σε σύγκριση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Putin, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «η Ρωσία πραγματοποιεί ακόμα επενδύσεις με σκοπό να βελτιώσει τον ανταγωνισμό στον τομέα της ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης