Ενέργεια

Σκωτία: Ο υπουργός Ενέργειας «κλείνει την πόρτα» στο Fracking

Σκωτία: Ο υπουργός Ενέργειας «κλείνει την πόρτα» στο Fracking
To Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) «δεν θα υποστηρίξει την ανάπτυξη μη συμβατικών πετρελαίων και φυσικού αερίου στη Σκωτία» δήλωσε ο Paul Wheelhouse
Ο υπουργός Ενέργειας της Σκωτίας δήλωσε ότι το fracking "δεν μπορεί και δεν θα λάβει χώρα στη Σκωτία".
Ο Paul Wheelhouse δήλωσε την Τρίτη 3/10 ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας είχε "ηθική ευθύνη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και μια οικονομική ευθύνη για την προετοιμασία της Σκοτίας για νέες ευκαιρίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα".
Σύμφωνα με το CNBC μιλώντας στο κοινοβούλιο της Σκωτίας στο Εδιμβούργο, η δήλωση του Wheelhouse ότι το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) «δεν θα υποστηρίξει την ανάπτυξη μη συμβατικών πετρελαίων και φυσικού αερίου στη Σκωτία» προκάλεσε τα  χειροκροτήματα από ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου.
"Λαμβάνοντας πλήρως υπόψη τα διαθέσιμα στοιχεία και τη δύναμη της κοινής γνώμης σήμερα, η άποψή μου είναι ότι η Σκωτία θα πρέπει να πει όχι στο fracking» επεσήμανε. Η θέση αυτή θα αντικατοπτρίζεται στην ολοκληρωμένη ενεργειακή στρατηγική του SNP, η οποία θα δημοσιευθεί τον Δεκέμβριο, συμπλήρωσε.
Η απόφαση προκάλεσε επαίνους από περιβαλλοντικές ομάδες. "Είναι εξαιρετικά νέα η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει ακούσει τους χιλιάδες ανθρώπους, αγωνιστές και πολιτικούς σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι ζητούν μόνιμη απαγόρευση  του fracking ", δήλωσε σε δήλωσή του ο Sam Gardner, ενεργός διευθυντής του WWF Scotland.
Ο Ken Cronin, διευθύνων σύμβουλος του U.K. Onshore Oil and Gas, δήλωσε ότι είναι μια φτωχή απόφαση που αγνοεί την "πλούσια κληρονομιά της Σκωτίας και την εξειδίκευση στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο".

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης