Ενέργεια

Λιβύη: Ανάκαμψη στην παραγωγή πετρελαίου μετά την επαναλειτουργία του πεδίου Sharara

Λιβύη: Ανάκαμψη στην παραγωγή πετρελαίου μετά την επαναλειτουργία του πεδίου Sharara
Η παραγωγή αναμένεται να ανέλθει σε 1 MMbpd από 800.000 εντός 2-3 ημερών
Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης αναμένεται να ανακάμψει από το χαμηλό πέντε μηνών, καθώς το μεγαλύτερο πεδίο της χώρας τίθεται ξανά σε λειτουργία μετά από μια σύντομη διακοπή.
Η παραγωγή του μέλους του ΟΠΕΚ αναμένεται να ανέλθει σε 1 MMbpd από 800.000 εντός 2-3 ημερών, καθώς το Sharara επαναλειτουργεί  την Τρίτη, δήλωσε ο Πρόεδρος της National Oil Corp. Mustafa Sanalla τη Δευτέρα σε συνέντευξη στην τηλεόραση της Λιβύης.
Το πεδίο παρήγαγε περίπου 234.000 bpd πριν σταματήσει η παραγωγή την Κυριακή.
 Ο Sanalla είπε ότι έδωσε εντολές να συνεχισθούν οι επιχειρήσεις στο πεδίο μετά από συνομιλίες με φυλές και ομάδες για την επίλυση του ζητήματος.
Η συνολική παραγωγή αναμένεται να φθάσει τα 900.000 bp την Τρίτη, δήλωσε ο  Sanalla.
Η NOC ανέτρεψε την ανωτέρα βία, ένα νομικό καθεστώς που προστατεύει ένα μέρος από την ευθύνη αν δεν μπορεί να εκπληρώσει μια σύμβαση για λόγους ανεξάρτητους από τον έλεγχό της, δήλωσε την Κυριακή, ο Sanalla.
Την Τρίτη, το πεδίο ήταν ακόμα κλειστό, καθώς η ένοπλη ομάδα εξακολουθούσε να απαιτεί μισθούς και άλλες αξιώσεις, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το bloomberg.
 Η σύντομη παύση του  Sharara αποτελεί ακόμη μια υπενθύμιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Λιβύη στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει και να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου μετά από χρόνια εσωτερικών συγκρούσεων.
Η χώρα, η οποία κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα αργού στην Αφρική, παράγει σήμερα το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
 Η Λιβύη άντλησε 1,05 MMbpd τον Αύγουστο λίγο πριν ένοπλη ομάδα κλείσει αγωγό που συνδέει το πεδίο με το λιμάνι και προκαλώντας τη διακοπή της άντλησης του Sharara για περισσότερο από δύο εβδομάδες.
Ασφάλεια, τεχνικές και οικονομικές προκλήσεις παρεμποδίζουν την NOC να φτάσει στο στόχο που είχε ανακοινώσει μέχρι στιγμής 1,25 MMbpd φέτος, δήλωσε ο Sanalla.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης