Τελευταία Νέα
Ενέργεια

WindEurope: Το 2030 το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας ίσως παράγεται από τον άνεμο

WindEurope: Το 2030 το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας ίσως παράγεται από τον άνεμο
Η έκθεση της WindEurope εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πετύχει αυτό τον στόχο, αν επενδυθούν 239 δισεκατομμύρια ευρώ
Μέχρι το 2030, το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην Ευρώπη ίσως παράγεται από έργα αιολικής ενέργειας, σύμφωνα με δύο εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αιολικής Ενέργειας WindEurope, που καταγράφουν τη βελτίωση των ενεργειακών υποδομών της ηπείρου.
Οι δύο εκθέσεις, οι οποίες περιγράφουν προοπτικές και σενάρια για την αιολική ενέργεια στην Ευρώπη έως το 2020 και το 2030, αντίστοιχα, αναφέρουν πως μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στην αποτροπή απελευθέρωσης 382 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Εξάλλου, η άνοδος της παραγωγής αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη θα συνοδευτεί από τη δημιουργία 716.000 θέσεων εργασίας, και επενδύσεις 351 δισεκατομμυρίων ευρώ στη βιομηχανία αιολικής ενέργειας μέχρι το 2030.
Τα επόμενα τρία χρόνια, οι εκθέσεις προβλέπουν ένα μέσο ποσό παραγωγής από νέες εγκαταστάσεις στα 12,6 γιγαβάτ ετησίως στην Ευρώπη.
Αυτό θα επιτρέψει στην αιολική ενέργεια να καλύψει το 16,5% της ενεργειακής ζήτησης της ηπείρου, με συνολική παραγωγή 204 γιγαβάτ, και στόχο για το 2030 τα 323 γιγαβάτ.
Η έκθεση της WindEurope εκτιμά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πετύχει αυτό τον στόχο, αν επενδυθούν 239 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση όμως αποφασίσει να  αναθεωρήσει αυτό τον στόχο, η συνολική αιολική παραγωγή ίσως φτάσει τα 400 γιγαβάτ.
Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν σημαντικά μέτρα για να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα, επενδύοντας σε εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Η τοπογραφική ποικιλομορφία της ηπείρου επιτρέπει μια μεγάλη ποικιλία στον τρόπο παραγωγής ενέργειας, από αιολική και ηλιακή μέχρι παλιρροϊκή και γεωθερμική ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης