Ενέργεια

Αγορά Πετρελαιοειδών: To νομοσχέδιο για άρση περιορισμών προς ενίσχυση του ανταγωνισμού

Αγορά Πετρελαιοειδών:  To νομοσχέδιο για άρση περιορισμών προς ενίσχυση του ανταγωνισμού
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Την κατάργηση υποχρεώσεων και περιορισμών στον κλάδο της αγοράς πετρελαιοειδών και ειδικότερα σχετικά με την μεταφορά καυσίμων και τα εμπορικά σήματα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ανταγωνισμού, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την απλοποίηση διαδικασιών σύστασης εταιρειών και την άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό.
Βάσει του σκεπτικού του νόμου η ρύθμιση των σχέσεων των αντισυμβαλλόμενων μερών από το νόμο περιόριζε την δυνατότητα τους να καθορίζουν ελεύθερα τους όρους χρήσης μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά καυσίμων, καθώς και των όρων εμπορικής προβολής, παρεμβαίνοντας έτσι στην ελεύθερη διαμόρφωση των συμβατικών όρων χρήσης οχημάτων και εμπορικών σημάτων.

Συγκεκριμένα:

-Καταργείται η υποχρέωση ανάληψη του κόστους τοποθέτησης εμπορικού σήματος του κατόχου άδειας διάθεσης βιοκαυσίμων, ή του εμπορικού σήματος του κατόχου της άδειας διάθεσης βιοκαυσίμων, η του εμπορικού σήματος του μεταφορέα με τον οποία έχει συναφθεί σύμβαση μεταφοράς από τον ιδιοκτήτη ή τον μισθωτή ή τον αγοραστή, στην περίπτωση αγοράς με παρακράτηση κυριότητας, του μεταφορικού μέσου που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά βιοκαυσίμων.
-Καταργείται η υποχρέωση ανάληψης του κόστους τοποθέτησης του εμπορικού σήματος του κατόχου άδειας εμπορίας αργού πετρελαίου και πετρελαιοειδών ή του εμπορικού σήματος του μεταφορέα με τον οποίο έχει συναφθεί σύμβαση μεταφοράς, από τον ιδιοκτήτη ή τον μισθωτή ή τον αγοραστή, στην περίπτωση αγοράς με παρακράτηση κυριότητας, του μεταφορικού μέσου που χρησιμοποιείται για την μεταφορά των παραπάνω καυσίμων.
-Καταργείται η υποχρέωση των κατόχων Αδειών Λιανικής Εμπορίας καυσίμων να τοποθετούν το εμπορικό σήμα των χονδρεμπορικών επιχειρήσεων με τις οποίες συνάπτουν αποκλειστικές συμβάσεις προμήθειας στα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούν για τη μετακίνηση καυσίμων, καθώς και η υποχρέωση ανάληψης του κόστους τοποθέτησης του εμπορικού σήματος των αποκλειστικών προμηθευτών τους επί αυτών.
-Καταργείται η υποχρεωτική ανάληψη του κόστους εγκατάστασης ηλεκτρονικά αναγνώσιμου σήματος ψηφιακής ταυτότητας του βυτιοφόρου και των ρυμουλκούμενων αυτού, εφόσον υπάρχουν, από τον ιδιοκτήτη ή από τον μισθωτή ή τον αγοραστή του μεταφορικού μέσου στις περιπτώσεις της χρηματοδοτικής μίσθωσης ή της αγοράς με παρακράτηση κυριότητας αντίστοιχα.
-Καταργείται η υποχρεωτική ανάληψη του κόστους εγκατάστασης ηλεκτρονικών συστημάτων διασφάλισης της ποσοτικής και ποιοτικής ακεραιότητας τα οποία εγκαθίστανται σε μεταφορικά μέσα, βυτιοφόρα (Φ.Ι.Χ. ή Φ.Δ.Χ.) ή πλωτά εφοδιαστικά (όπως δεξαμενόπλοια και σλέπια), από τους κατόχους άδειας Εμπορίας, Λιανικής Εμπορίας και Διάθεσης Βιοκαυσίμων όταν αυτοί αποτελούν ιδιοκτήτες, μισθωτές η αγοραστές των παραπάνω μεταφορικών μέσων.
Επίσης, βάσει προηγούμενης ρύθμισης δινόταν η δυνατότητα η διάρκεια της σύμβασης αποκλειστικής προμήθειας να είναι μεγαλύτερη της πενταετίας σε περιπτώσεις μίσθωσης, από τον πρατηριούχο ή παραχώρησης της χρήσης στον πρατηριούχο, χώρων που ανήκαν στην εταιρεία εμπορίας.
Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, παρέχεται αυτή τη δυνατότητα, μόνο στις περιπτώσεις που η κυριότητα της εταιρείας επί των χώρων είναι πλήρης, ώστε να παρέχεται η εγγύηση ότι η εταιρεία εμπορίας καυσίμων είναι αποκλειστική κυρία των χώρων. 
Αυτό θα οδηγήσει στη σαφέστερη σύνδεση της διάρκειας της σύμβασης αποκλειστικής προμήθειας με τη διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης, την οποία έχει ο πρατηριούχος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης