Ενέργεια

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας με τον Επίτροπο της ΕΕ για Nord Stream 2 και Turkish Stream

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας με τον Επίτροπο της ΕΕ για Nord Stream 2 και Turkish Stream
Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες για τη σκοπιμότητα των δύο αγωγών
Τα θέματα των ρωσικών αγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη (Nord Stream 2, Turkish Stream και Yamal Europe) συζήτησαν ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Maros Sefcovic, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass.
«Συζητήσαμε την ανάπτυξη των υποδομών για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού για τους Ευρωπαίους καταναλωτές» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός και πρόσθεσε ότι «συζητήσαμε για τον Nord Stream 2, τον South Stream, όπως είναι σήμερα (Turkish Stream) και θέματα που σχετίζονται με τον αγωγό φυσικού αερίου Yamal Europe».
Σύμφωνα με τον κ. Novak, η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τη σκοπιμότητα των αγωγών φυσικού αερίου Turkish Stream και Nord Stream 2, για την οποία εκφράζονται επιφυλάξεις από αρκετά κράτη-μέλη της ΕΕ.
Οι κ.κ. Novak και Sefcovic συζήτησαν επίσης τα θέματα που σχετίζονται με την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την χωρητικότητα του αγωγού φυσικού αερίου OPAL.
Η άδεια χορηγήθηκε στις 28 Οκτωβρίου και ο Ρώσος υπουργός χαρακτήρισε το γεγονός αυτό «ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός» για την επέκταση των σχέσεων Ρωσίας και ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης