Ενέργεια

Ο τυφώνας Maria κατάστρεψε το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Πουέρτο Ρίκο

Ο τυφώνας Maria κατάστρεψε το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του  Πουέρτο Ρίκο
Αντιμέτωπη με την χρεοκοπία η Αρχή Ενέργειας καθώς έχει να αντιμετωπίσει περίπου 9 δισ.δολ. σε ανεξόφλητα χρέη και  400 εκατ. δολ. ζημιές από τον τυφώνα Irma
Έχουν περάσει τρεις μέρες από τότε που το Πουέρτο Ρίκο χτυπήθηκε από τον τυφώνα Maria ισχυρότερο τυφώνα από το 1932 και κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους σύμφωνα με τον κ. Héctor Pesquera, γραμματέας του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Πουέρτο Ρίκο.
Η καταιγίδα χτύπησε το 100% της ενέρειας του νησιού και το 95% των ασύρματων κυψελών της, αφήνοντας τους 3,4 εκατομμύρια πολίτες  χωρίς ηλεκτρισμό και δυσκολεύοντας τους τρόπους επικοινωνίας  με τις ομάδες  διάσωσης και τις οικογένειες των πολιτών σύμφωνα με το CNBC .
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Πουέρτο Ρίκο έχουν προειδοποιήσει ότι το νησί θα μπορούσε να είναι χωρίς ενέργεια  για διάστημα έξι μηνών.
Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ricardo Rosselló, ζήτησε από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης προμήθειες, υπηρεσίες και βοήθεια για την αξιολόγηση του σοβαρά κατεστραμμένου ηλεκτρικού δικτύου.
Ο Διοικητής της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo απέστειλε αντιπροσωπεία διοικητικών υπαλλήλων και εμπειρογνωμόνων έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων 60 μελών της Εθνικής Φρουράς η οποία έφθασε σήμερα Παρασκευή στο αεροδρόμιο San Juan.
Η αντιπροσωπεία παραδίδει μια σειρά από προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως γεννήτριες μεγάλης κλίμακας που μπορούν να τροφοδοτήσουν νοσοκομεία και κέντρα επικοινωνίας, 34.000 μπουκάλια νερού, σχεδόν 10.000 γεύματα έτοιμα για φαγητό και χιλιάδες παιδικές κούνιες, κουβέρτες και μαξιλάρια. Τέσσερα ελικόπτερα Black Hawk και 50 αστυνομία της πολιτείας της Νέας Υόρκης βρίσκονται επίσης σε κατάσταση αναμονής.
Μια από τις πιο άμεσες ανησυχίες είναι η αποκατάσταση του παλαιού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Αρχή Ηλεκτρικής Ενέργειας του Πουέρτο Ρίκο, κύριος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής, ανέφερε ότι οι βασικές γραμμές μεταφοράς της έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, αφήνοντας σχεδόν όλους τους 1,6 εκατομμύρια πελάτες της χωρίς ισχύ.
Σημαντικές πλημμύρες και συντρίμμια έχουν περιορίσει τη δυνατότητα ασφαλούς διεξαγωγής εκτιμήσεων ζημιών, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.
Αλλά η Αρχή Ενέργειας αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας καθώς έχει περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανεξόφλητα χρέη και επιβαρύνεται από τα 400 εκατομμύρια δολάρια ζημιών που προκάλεσε ο τυφώνας Irma.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρχής, Ricardo Ramos, εξέδωσε δήλωση την Πέμπτη το βράδυ ανακοινώνοντας ότι η εταιρεία ηλεκτρισμού δεν θα ξαναρχίσει κανονικές εργασίες μέχρι τη Δευτέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης