Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ινδία: Ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας τριπλασιάζει τη χρήση φυσικού αερίου

Ινδία: Ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας τριπλασιάζει τη χρήση φυσικού αερίου
Ο συντελεστής φορτίου του σταθμού φυσικού αερίου NTPC τριπλασιάστηκε στο 60% τις τελευταίες 3-4 ημέρες - Η εταιρεία αγοράζει καθημερινά 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την GAIL India
Η NTPC Ltd., ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας, ενίσχυσε την παραγωγή φυσικού αερίου καθώς η μείωση της υδροηλεκτρικής, πυρηνικής και αιολικής ενέργεια αυξάνουν τη ζήτηση για θερμική ενέργεια, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg
Η χρήση των εγκαταστάσεων στους σταθμούς φυσικού αερίου της NTPC σχεδόν τριπλασιάστηκε στο 60% τις τελευταίες τρεις έως τέσσερις ημέρες, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της εταιρείας. Αυτό συγκρίνεται με μια μέση χρήση περίπου 24% για τους σταθμούς φυσικού αερίου της NTPC κατά τους τρεις μήνες που έληξαν τον Ιούνιο, κατά την αιχμή της καλοκαιρινής ζήτησης.
Για να αντιμετωπίσει η αιφνίδια αύξηση της ζήτησης, η NTPC αγοράζει περίπου 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ρευστοποιημένου υγροποιημένου φυσικού αερίου ημερησίως από τον κρατικό διανομέα φυσικού αερίου GAIL India Ltd. Η GAIL εισάγει το καύσιμο ως υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Μια πρόσφατη πτώση της παραγωγής από υδροηλεκτρικούς, αιολικούς και πυρηνικούς σταθμούς «άνοιξε»  το δρόμο για τις μονάδες παραγωγής φυσικού αερίου, οι οποίες κατά μέσο όρο λειτουργούν στο ένα πέμπτο περίπου της παραγωγικής τους ικανότητας, επειδή σπανίως είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τα φθηνότερα καύσιμα.
 Ο Πρόεδρος της GAIL B.C. Η Tripathi δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αύξησης της ζήτησης για φυσικό αέριο από τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της NTPC και της Indraprastha Power Generation Co., η οποία προμηθεύει με ενέργεια στην πρωτεύουσα της χώρας Νέο Δελχί.
"Ένας λόγος για την επιτάχυνση της ζήτησης ενέργειας από το φυσικό αέριο είναι ότι ξαφνικά στο Γκουτζαράτ η αιολική ενέργεια υποχώρησε  την περασμένη εβδομάδα", δήλωσε ο Rajender Singh, τεχνικός διευθυντής της  Petronet LNG Ltd.
"Η αιολική περίοδος ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα, συνήθως διαρκεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, ειδικά στο Γκουτζαράτ, έχουν αρχίσει να καταναλώνουν περισσότερο φυσικό αέριο. "
Οι περιορισμένες βροχοπτώσεις σε ορισμένα μέρη της χώρας έχει μειώσει την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ένας πυρηνικός αντιδραστήρας 1 gigawatt στο εργοστάσιο του Kudankulam έχει τεθεί υπό διακοπή συντήρησης για πάνω από ένα μήνα, μειώνοντας την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.
Η παραγωγή ενέργειας με καύση άνθρακα αυξήθηκε κατά 17% τον Αύγουστο για να αντισταθμίσει την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας από άλλες πηγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης