Ενέργεια

Novak: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξισορροπηθεί η αγορά πετρελαίου

Novak: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξισορροπηθεί η αγορά πετρελαίου
Ο Ρώσος υπουργός σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τους ομολόγους του σε Καζακστάν, Μεξικό και Ουζμπεκιστάν.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε σήμερα Πέμπτη (24/11), ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πώς θα εξισορροπηθεί η αγορά πετρελαίου.
Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι μια το παγκόσμιο πλεόνασμα πετρελαίου θα ανέλθει κατά μέσο όρο στο 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του 2016, από 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως που ήταν στις αρχές του 2016.
Ο Ρώσος υπουργός σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με ομολόγους του από χώρες εκτός ΟΠΕΚ και συγκεκριμένα του Καζακστάν, του Μεξικό και του Ουζμπεκιστάν.
«Έχουμε δεσμευτεί να καταλήξουμε σε συμφωνίας» είπε ο Novak, προσθέτοντας ότι «δεν είναι προνόμιο μόνο των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ να κάνουν συζητήσεις».
Ο Novak ανέφερε επίσης, ότι δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον υπουργό Πετρελαίου της Βενεζουέλας και πρόεδρο της PDVSA Eulogio del Pino, συνάντηση ωστόσο που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
Σύμφωνα με τον τελευταίο, το ταξίδι του del Pino στη Μόσχα έχει ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης