Ενέργεια

Η Tesla ανοίγει τους δύο πρώτους σταθμούς φόρτισης σε Σικάγο και τη Βοστώνη

Η Tesla ανοίγει τους δύο πρώτους σταθμούς φόρτισης σε Σικάγο και τη Βοστώνη
Η Tesla δημιουργεί Supercharger στα κέντρα των πόλεων με στόχο την επέκταση του δικτύου της
Η Tesla άνοιξε τους δύο πρώτους σταθμούς σε κέντρα πόλεων τη Δευτέρα 11/9  με στόχο να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην επέκταση του δικτύου της.
Σύμφωνα με το CNBC ο  κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα την Καλιφόρνια και εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δημιουργήσαν σταθμούς τροφοδοσίας στο κέντρο της Βοστώνης και του Σικάγου, προορίζοντας εν μέρει να εξυπηρετήσουν όσους δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε φορτιστή στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας.
Η Tesla ανακοίνωσε  τον Απρίλιο ότι σκοπεύει να διπλασιάσει τον αριθμό των σταθμών παγκοσμίως το 2017.
Οι σταθμοί Urban Supercharger θα τοποθετηθούν επίσης σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους ενώ κάνουν τις δουλειές τους.
Η τιμολόγηση θα είναι η ίδια με τους άλλους σταθμούς Supercharging. Σύμφωνα με το σημερινό σύστημα τιμολόγησης της Tesla, οι οδηγοί λαμβάνουν ετήσια δωρεάν χρέωση 1,000 μιλίων.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η τιμολόγηση ποικίλλει ανά πολιτεία.
Η χρέωση στη Μασαχουσέτη κοστίζει 22 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ στο Ιλλινόις κοστίζει μόνο 15 λεπτά ανά kWh.
Υπάρχουν επίσης δύο διαφορετικές βαθμίδες τιμολόγησης σε ορισμένες περιοχές, οι οποίες εξαρτώνται από την ταχύτητα που ο πελάτης χρεώνει.
Η ώθηση για την επέκταση του δικτύου της εταιρείας έρχεται καθώς η Tesla ετοιμάζει τις πρώτες παρτίδες των μοντέλων 3 sedans, μια φθηνότερη εναλλακτική λύση από τη ναυαρχίδα του μοντέλου S της εταιρείας, η οποία έχει σκοπό να συμβάλει στη μετατροπή της εταιρείας σε αυτοκινητοβιομηχανία μαζικής αγοράς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης